Pasta pesto met ovengroenten en gebakken zeebaars
Pasta pesto met ovengroenten en gebakken zeebaars

Pasta pesto met ovengroenten en gebakken zeebaars

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 679 kcal
Vet 29.9 g
Verzadigd vet 6.1 g
Koolhydraat 60.2 g
Suiker 8 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 39.3 g
Zout 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en snipper fijn.

  4. Verwijder de harde kern uit de venkelknollen en snij de rest in plakken van 1 cm breed.

  5. Snij de tapastomaten in 2. Meng er 1 eetl. olijfolie, de rozemarijn, zwarte peper en zout onder.

  6. Rasp de parmezaan.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Kook de venkel 6 min. in een kookpot met lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken. Leg op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper. Bestrooi met de helft van de parmezaan. Verdeel de tomaten tussen de venkel en zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Kook intussen de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er de pesto onder.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de zeebaarsfilets 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de pasta over de borden en schep er de ovengroenten naast. Werk af met de pijnboompitten en de rest van de parmzaan en serveer met de gebakken zeebaars.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en snipper fijn.

  4. Verwijder de harde kern uit de venkelknollen en snij de rest in plakken van 1 cm breed.

  5. Snij de tapastomaten in 2. Meng er 1 eetl. olijfolie, de rozemarijn, zwarte peper en zout onder.

  6. Rasp de parmezaan.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Kook de venkel 6 min. in een kookpot met lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken. Leg op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper. Bestrooi met de helft van de parmezaan. Verdeel de tomaten tussen de venkel en zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Kook intussen de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er de pesto onder.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de zeebaarsfilets 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de pasta over de borden en schep er de ovengroenten naast. Werk af met de pijnboompitten en de rest van de parmzaan en serveer met de gebakken zeebaars.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 679 kcal
Vet 29.9 g
Verzadigd vet 6.1 g
Koolhydraat 60.2 g
Suiker 8 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 39.3 g
Zout 2.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Hardy's 'Stamp of Australia' Chardonnay-Sémillon Australië

Bekijk het recept digitaal