Pasta van spaghettipompoen met spinazie en champignons
Pasta van spaghettipompoen met spinazie en champignons

Pasta van spaghettipompoen met spinazie en champignons

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1870 kj
Energie 447 kcal
Vet 17.9 g
Verzadigd vet 5.9 g
Koolhydraat 45.3 g
Suiker 6.4 g
Vezel 7.7 g
Eiwit 22.4 g
Zout 0.7 g
natrium 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 45 min.

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snij intussen de spaghettipompoen in de lengte in 2 en verwijder de pitten. Wrijf de binnenkant van de pompoenhelften in met 2/3 van de olijfolie en bestrooi met grof zeezout. Leg op een bakplaat met bakpapier en zet 25 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat 15 min. rusten.

  3. Snipper intussen het knoflook fijn. Snij de champignons in 4 en hak de spinazie grof. Rits de blaadjes van de takjes tijm en snipper de peterselie fijn. Rasp de parmezaan.

  4. Kook de volkorenspaghetti gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  5. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een andere kookpot en bak de champignons ± 6 min. goudbruin. Voeg de tijm en het knoflook toe en kruid met zwarte peper en zout.

  6. Voeg de spinazie toe en laat ± 2 min. slinken.

  7. Haal het vruchtvlees met een vork uit de spaghettipompoen (het vruchtvlees lijkt op lange spaghettislierten). Meng samen met de spaghetti onder de groenten en laat nog 2 min. opwarmen.

  8. Verdeel de spaghetti over de borden en werk af met de peterselie en de parmezaan.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 45 min.

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snij intussen de spaghettipompoen in de lengte in 2 en verwijder de pitten. Wrijf de binnenkant van de pompoenhelften in met 2/3 van de olijfolie en bestrooi met grof zeezout. Leg op een bakplaat met bakpapier en zet 25 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat 15 min. rusten.

  3. Snipper intussen het knoflook fijn. Snij de champignons in 4 en hak de spinazie grof. Rits de blaadjes van de takjes tijm en snipper de peterselie fijn. Rasp de parmezaan.

  4. Kook de volkorenspaghetti gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  5. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een andere kookpot en bak de champignons ± 6 min. goudbruin. Voeg de tijm en het knoflook toe en kruid met zwarte peper en zout.

  6. Voeg de spinazie toe en laat ± 2 min. slinken.

  7. Haal het vruchtvlees met een vork uit de spaghettipompoen (het vruchtvlees lijkt op lange spaghettislierten). Meng samen met de spaghetti onder de groenten en laat nog 2 min. opwarmen.

  8. Verdeel de spaghetti over de borden en werk af met de peterselie en de parmezaan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1870 kj
Energie 447 kcal
Vet 17.9 g
Verzadigd vet 5.9 g
Koolhydraat 45.3 g
Suiker 6.4 g
Vezel 7.7 g
Eiwit 22.4 g
Zout 0.7 g
natrium 0.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Bonfils ‘L'Esparrou’ Vin Orange Vin de France Bier Gouyasse Blond Blond bier

Bekijk het recept digitaal