Pastagratin met gehakt, prei en tomaten

Pastagratin met gehakt, prei en tomaten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 683 kcal
Vet 28.2 g
Koolhydraat 65.1 g
Eiwit 38.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Kook de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  4. Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en bak het gehakt 5 min. Maak los met een vork. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Haal uit de kookpot.

  5. Stoof het diepgevroren preiwit eventjes in het vet van het gehakt. Voeg de tomatenstukjes en 2 dl water toe. Kruid met de tijm, de nootmuskaat, peper en zout. Laat 10 min. sudderen.

  6. Voeg de pasta en het gehakt toe aan de saus, roer goed en verdeel daarna over een ovenschaal.

  7. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 2 min. de ovengrill aan voor een mooi bruin korstje.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Kook 30 g korte pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking), samen met 100 g diepgevroren preiwit. Giet af. 2 Mix fijn samen met 1 koffiel. plantaardige olie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Kook de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  4. Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en bak het gehakt 5 min. Maak los met een vork. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Haal uit de kookpot.

  5. Stoof het diepgevroren preiwit eventjes in het vet van het gehakt. Voeg de tomatenstukjes en 2 dl water toe. Kruid met de tijm, de nootmuskaat, peper en zout. Laat 10 min. sudderen.

  6. Voeg de pasta en het gehakt toe aan de saus, roer goed en verdeel daarna over een ovenschaal.

  7. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 2 min. de ovengrill aan voor een mooi bruin korstje.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Kook 30 g korte pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking), samen met 100 g diepgevroren preiwit. Giet af. 2 Mix fijn samen met 1 koffiel. plantaardige olie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 683 kcal
Vet 28.2 g
Koolhydraat 65.1 g
Eiwit 38.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ciney Bruin Sterk donker bier Wijn Cerasuolo d'Abruzzo D.O.C. Fantini Farnese Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal