- Bewaar

- Bewaar
Pastinaaktoast met rode biet, roomkaas en mierikswortel
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn Vallon des Glauges A.O.P. Coteaux d'Aix-en-Provence
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Schil de pastinaak en rasp fijn.
-
Pluk de blaadjes waterkers.
-
Snij de radijzen in schijfjes.
-
Snij de ongeschilde appel in heel fijne staafjes en besprenkel met 1 eetl. citroensap.
-
Klop het ei los met een vork.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Meng de geraspte pastinaak met het amandelpoeder en de havermout. Mix met het ei.
-
Verdeel het mengsel over een bakplaat met bakpapier en duw open tot een toast van ± 10 bij 10 cm en 1 cm dik. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven. Laat lichtjes afkoelen.
-
Kook intussen de ongeschilde rode biet ± 20 min. in zijn geheel in lichtgezouten water. Haal eruit en laat afkoelen.
-
Meng 1 eetl. citroensap onder de mierikswortel met room en kruid met zwarte peper.
-
Schil de afgekoelde rode biet en snij in blokjes van 1 cm. Meng er de olijfolie onder.
-
Snij de toast in 4 vierkantjes van ± 5 bij 5 cm.
-
Afwerking:
-
Verdeel de roomkaas over de pastinaaktoasts en kruid met zwarte peper. Schik er de blokjes rode biet en de staafjes appel op. Werk af met de blaadjes waterkers, de schijfjes radijs, de radijsscheuten en de mierikswortel met room. Kruid met nog wat zwarte peper.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn Vallon des Glauges A.O.P. Coteaux d'Aix-en-Provence
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Schil de pastinaak en rasp fijn.
-
Pluk de blaadjes waterkers.
-
Snij de radijzen in schijfjes.
-
Snij de ongeschilde appel in heel fijne staafjes en besprenkel met 1 eetl. citroensap.
-
Klop het ei los met een vork.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Meng de geraspte pastinaak met het amandelpoeder en de havermout. Mix met het ei.
-
Verdeel het mengsel over een bakplaat met bakpapier en duw open tot een toast van ± 10 bij 10 cm en 1 cm dik. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven. Laat lichtjes afkoelen.
-
Kook intussen de ongeschilde rode biet ± 20 min. in zijn geheel in lichtgezouten water. Haal eruit en laat afkoelen.
-
Meng 1 eetl. citroensap onder de mierikswortel met room en kruid met zwarte peper.
-
Schil de afgekoelde rode biet en snij in blokjes van 1 cm. Meng er de olijfolie onder.
-
Snij de toast in 4 vierkantjes van ± 5 bij 5 cm.
-
Afwerking:
-
Verdeel de roomkaas over de pastinaaktoasts en kruid met zwarte peper. Schik er de blokjes rode biet en de staafjes appel op. Werk af met de blaadjes waterkers, de schijfjes radijs, de radijsscheuten en de mierikswortel met room. Kruid met nog wat zwarte peper.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn Vallon des Glauges A.O.P. Coteaux d'Aix-en-Provence