Perzik- of nectarinechutney
Perzik- of nectarinechutney

Perzik- of nectarinechutney

25 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij 5 ontpitte perziken of nectarines in stukjes.

  3. Doe in een kookpot, samen met 5 cm verse, geschilde en fijngesnipperde gember, 1 geraspte en uitgeperste citroen, 4 fijngesnipperde uien, 100 g ontpitte gedroogde dadels, 3 dl wijn, 1 mespunt kaneel en 1 koffiel. zout. Laat 1 u. zachtjes stoven.

  4. Voeg 150 g bruine suiker toe en laat nog 1 à 2 u. sudderen op een zacht vuur.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij 5 ontpitte perziken of nectarines in stukjes.

  3. Doe in een kookpot, samen met 5 cm verse, geschilde en fijngesnipperde gember, 1 geraspte en uitgeperste citroen, 4 fijngesnipperde uien, 100 g ontpitte gedroogde dadels, 3 dl wijn, 1 mespunt kaneel en 1 koffiel. zout. Laat 1 u. zachtjes stoven.

  4. Voeg 150 g bruine suiker toe en laat nog 1 à 2 u. sudderen op een zacht vuur.

Bekijk het recept digitaal