Pittig wortelsoepje met zoete aardappel
Pittig wortelsoepje met zoete aardappel

Pittig wortelsoepje met zoete aardappel

Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 333 kcal
Vet 25.3 g
Verzadigd vet 19.8 g
Koolhydraat 20.1 g
Suiker 10 g
Vezel 4.6 g
Eiwit 3.8 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hak de ui grof en snipper het knoflook fijn.

  3. Schil de gember en snij fijn.

  4. Schil de wortelen en de zoete aardappelen. Snij in gelijke stukken.

  5. Kneus de citroengrasstengel met de platte kant van je mes en snij in de lengte in 2.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui, het knoflook, het citroengras en de gember 2 à 3 min.

  8. Voeg de wortelen en de zoete aardappelen toe en roerbak 2 à 3 min.

  9. Blus met de kokosmelk en 6 dl water. Voeg het bouillonblokje toe en kruid met peper, zout en een beetje kerriepoeder. Dek af en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.

  10. Verwijder het citroengras en mix heel fijn. Leng eventueel aan met water.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel over kleine kopjes en werk af met enkele blaadjes koriander en pilipili.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hak de ui grof en snipper het knoflook fijn.

  3. Schil de gember en snij fijn.

  4. Schil de wortelen en de zoete aardappelen. Snij in gelijke stukken.

  5. Kneus de citroengrasstengel met de platte kant van je mes en snij in de lengte in 2.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui, het knoflook, het citroengras en de gember 2 à 3 min.

  8. Voeg de wortelen en de zoete aardappelen toe en roerbak 2 à 3 min.

  9. Blus met de kokosmelk en 6 dl water. Voeg het bouillonblokje toe en kruid met peper, zout en een beetje kerriepoeder. Dek af en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.

  10. Verwijder het citroengras en mix heel fijn. Leng eventueel aan met water.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel over kleine kopjes en werk af met enkele blaadjes koriander en pilipili.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 333 kcal
Vet 25.3 g
Verzadigd vet 19.8 g
Koolhydraat 20.1 g
Suiker 10 g
Vezel 4.6 g
Eiwit 3.8 g
Zout 0.2 g

Bekijk het recept digitaal