- Bewaar

- Bewaar
Pittig wortelsoepje met zoete aardappel
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Hak de ui grof en snipper het knoflook fijn.
-
Schil de gember en snij fijn.
-
Schil de wortelen en de zoete aardappelen. Snij in gelijke stukken.
-
Kneus de citroengrasstengel met de platte kant van je mes en snij in de lengte in 2.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui, het knoflook, het citroengras en de gember 2 à 3 min.
-
Voeg de wortelen en de zoete aardappelen toe en roerbak 2 à 3 min.
-
Blus met de kokosmelk en 6 dl water. Voeg het bouillonblokje toe en kruid met peper, zout en een beetje kerriepoeder. Dek af en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Verwijder het citroengras en mix heel fijn. Leng eventueel aan met water.
-
Afwerking:
-
Verdeel over kleine kopjes en werk af met enkele blaadjes koriander en pilipili.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Hak de ui grof en snipper het knoflook fijn.
-
Schil de gember en snij fijn.
-
Schil de wortelen en de zoete aardappelen. Snij in gelijke stukken.
-
Kneus de citroengrasstengel met de platte kant van je mes en snij in de lengte in 2.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui, het knoflook, het citroengras en de gember 2 à 3 min.
-
Voeg de wortelen en de zoete aardappelen toe en roerbak 2 à 3 min.
-
Blus met de kokosmelk en 6 dl water. Voeg het bouillonblokje toe en kruid met peper, zout en een beetje kerriepoeder. Dek af en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Verwijder het citroengras en mix heel fijn. Leng eventueel aan met water.
-
Afwerking:
-
Verdeel over kleine kopjes en werk af met enkele blaadjes koriander en pilipili.