Pittige avocado-mangotartaar met surimi
Pittige avocado-mangotartaar met surimi

Pittige avocado-mangotartaar met surimi

Aperitiefhapje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 107 kcal
Vet 7.5 g
Verzadigd vet 0.9 g
Koolhydraat 6.9 g
Suiker 4.5 g
Vezel 1.4 g
Eiwit 2.2 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de avocado oppervlakkig ontdooien.

  4. Snij de surimisticks in blokjes.

  5. Schil de halve mango en snij in blokjes.

  6. Snipper de rode ui, het pepertje en het bieslook fijn.

  7. Snij de ongeschilde appel in staafjes en de avocado in kleinere stukjes.

  8. Pers de halve limoen en sprenkel de helft van het sap over de avocado en de appel. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Bereiding:
  10. Meng de mangoblokjes met de avocado, de appel, de surimi, de rode ui en het pepertje. Breng op smaak met de rest van het limoensap, de olijfolie en de helft van het bieslook. Meng alles goed onder elkaar.

  11. Verdeel over 8 glaasjes en werk af met de rest van het bieslook.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de avocado oppervlakkig ontdooien.

  4. Snij de surimisticks in blokjes.

  5. Schil de halve mango en snij in blokjes.

  6. Snipper de rode ui, het pepertje en het bieslook fijn.

  7. Snij de ongeschilde appel in staafjes en de avocado in kleinere stukjes.

  8. Pers de halve limoen en sprenkel de helft van het sap over de avocado en de appel. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Bereiding:
  10. Meng de mangoblokjes met de avocado, de appel, de surimi, de rode ui en het pepertje. Breng op smaak met de rest van het limoensap, de olijfolie en de helft van het bieslook. Meng alles goed onder elkaar.

  11. Verdeel over 8 glaasjes en werk af met de rest van het bieslook.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 107 kcal
Vet 7.5 g
Verzadigd vet 0.9 g
Koolhydraat 6.9 g
Suiker 4.5 g
Vezel 1.4 g
Eiwit 2.2 g
Zout 0.3 g

Bekijk het recept digitaal