- Bewaar

- Bewaar
Pizza Piccante met chorizo en mosselen
Onze drankensuggesties
Wijn El Coto Crianza - D.O.C. Rioja - Spanje Wijn Le Sablou - A.O.P. Bergerac
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Roer de gist en de honing onder het lauwe water en laat 5 min. rusten. Voeg daarna 3 eetl. olijfolie toe.
-
Schep de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er het gistmengsel in. Meng er de bloem met een lepel beetje bij beetje onder.
-
Kneed het deeg 5 min. op een met bloem bestrooid werkblad.
-
Giet 1 eetl. olijfolie in een kom en leg er de deegbol in. Draai om zodat alle kanten bedekt zijn met olie. Leg het deeg op een plank of laat in de kom en bedek met een keukenhanddoek. Laat 1,5 à 2 u. rijzen.
-
Verdeel het gerezen deeg in 2 porties en rol uit op een met bloem bestrooid werkblad. Doe dat eerst met een deegrol en trek het daarna nog meer uit elkaar met uw handen. Aan de zijkanten mag het deeg wat dikker blijven. Beleg met de gewenste ingrediënten.
-
Laat de mosselen oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes van 1 cm.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.
-
Snipper de ui en de knoflookteentjes.
-
Verwijder de steeltjes van de spinazieblaadjes en snipper grof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 225 °C.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof het gehakte pepertje en de fijngesnipperde ui en knoflookteentjes glazig.
-
Voeg de paprika- en tomatenstukjes toe en stoof 20 min. op een zacht vuurtje. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Snij intussen de sneetjes chorizo in reepjes.
-
Voeg op het einde van de gaartijd de spinazie toe aan de paprika-tomatensaus en laat slinken.
-
Lepel de saus over de pizzabodems. Verdeel er de chorizo reepjes en de mosselen over.
-
Bak de pizza's 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.
Onze drankensuggesties
Wijn El Coto Crianza - D.O.C. Rioja - Spanje Wijn Le Sablou - A.O.P. Bergerac
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Roer de gist en de honing onder het lauwe water en laat 5 min. rusten. Voeg daarna 3 eetl. olijfolie toe.
-
Schep de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er het gistmengsel in. Meng er de bloem met een lepel beetje bij beetje onder.
-
Kneed het deeg 5 min. op een met bloem bestrooid werkblad.
-
Giet 1 eetl. olijfolie in een kom en leg er de deegbol in. Draai om zodat alle kanten bedekt zijn met olie. Leg het deeg op een plank of laat in de kom en bedek met een keukenhanddoek. Laat 1,5 à 2 u. rijzen.
-
Verdeel het gerezen deeg in 2 porties en rol uit op een met bloem bestrooid werkblad. Doe dat eerst met een deegrol en trek het daarna nog meer uit elkaar met uw handen. Aan de zijkanten mag het deeg wat dikker blijven. Beleg met de gewenste ingrediënten.
-
Laat de mosselen oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes van 1 cm.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.
-
Snipper de ui en de knoflookteentjes.
-
Verwijder de steeltjes van de spinazieblaadjes en snipper grof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 225 °C.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof het gehakte pepertje en de fijngesnipperde ui en knoflookteentjes glazig.
-
Voeg de paprika- en tomatenstukjes toe en stoof 20 min. op een zacht vuurtje. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Snij intussen de sneetjes chorizo in reepjes.
-
Voeg op het einde van de gaartijd de spinazie toe aan de paprika-tomatensaus en laat slinken.
-
Lepel de saus over de pizzabodems. Verdeel er de chorizo reepjes en de mosselen over.
-
Bak de pizza's 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn El Coto Crianza - D.O.C. Rioja - Spanje Wijn Le Sablou - A.O.P. Bergerac