Pokébowl XL
Pokébowl XL

Pokébowl XL

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 489 kcal
Vet 26.9 g
Verzadigd vet 3.5 g
Koolhydraat 42 g
Suiker 9 g
Vezel 9.3 g
Eiwit 15.3 g
Zout 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de halve broccoli in kleine roosjes.

  4. Trek de champignons wat uit elkaar en snij de grootste in stukken.

  5. Snij de uiteinden van de boontjes.

  6. Snij het vruchtvlees van de avocado in halvemaantjes. Pers er de halve limoen over.

  7. Verwijder de pitjes uit de halve komkommer en maak er lange linten van met een dunschiller.

  8. Snij het vruchtvlees van de mango in fijne partjes.

  9. Bereiding:
  10. Kook de prinsessenboontjes 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Schep ze uit het water met een schuimspaan en spoel onder koud water.

  11. Doe de broccoliroosjes in hetzelfde water en laat 5 à 8 min. koken. Schep ze uit het water met een schuimspaan en spoel onder koud water.

  12. Kook de kwarteleitjes 4 à 5 min. in hetzelfde water. Giet af en spoel onder koud water. Laat afkoelen, pel ze en snij in de lengte in 2.

  13. Kook intussen de sobanoedels in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, spoel onder koud water en meng er 2 eetl. sesamolie onder. Kruid met zwarte peper en zout.

  14. Verhit 1 eetl. sesamolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de champignons 3 à 4 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Schik de ingrediënten per kleur: broccoli, boontjes, preischeuten, champignons, noedels, avocado, komkommer en mango. Werk af met de kwarteleitjes, de noten en de hummus.

Tip

Gebruik gerust andere groenten uit uw koelkast voor deze pokébowl. Stoof of blancheer ze eventueel en schik ze per kleur.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de halve broccoli in kleine roosjes.

  4. Trek de champignons wat uit elkaar en snij de grootste in stukken.

  5. Snij de uiteinden van de boontjes.

  6. Snij het vruchtvlees van de avocado in halvemaantjes. Pers er de halve limoen over.

  7. Verwijder de pitjes uit de halve komkommer en maak er lange linten van met een dunschiller.

  8. Snij het vruchtvlees van de mango in fijne partjes.

  9. Bereiding:
  10. Kook de prinsessenboontjes 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Schep ze uit het water met een schuimspaan en spoel onder koud water.

  11. Doe de broccoliroosjes in hetzelfde water en laat 5 à 8 min. koken. Schep ze uit het water met een schuimspaan en spoel onder koud water.

  12. Kook de kwarteleitjes 4 à 5 min. in hetzelfde water. Giet af en spoel onder koud water. Laat afkoelen, pel ze en snij in de lengte in 2.

  13. Kook intussen de sobanoedels in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, spoel onder koud water en meng er 2 eetl. sesamolie onder. Kruid met zwarte peper en zout.

  14. Verhit 1 eetl. sesamolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de champignons 3 à 4 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Schik de ingrediënten per kleur: broccoli, boontjes, preischeuten, champignons, noedels, avocado, komkommer en mango. Werk af met de kwarteleitjes, de noten en de hummus.

Tip

Gebruik gerust andere groenten uit uw koelkast voor deze pokébowl. Stoof of blancheer ze eventueel en schik ze per kleur.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 489 kcal
Vet 26.9 g
Verzadigd vet 3.5 g
Koolhydraat 42 g
Suiker 9 g
Vezel 9.3 g
Eiwit 15.3 g
Zout 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Réserve Gérard Bertrand A.O.P. Tautavel

Bekijk het recept digitaal