- Bewaar

- Bewaar
Pompoenpizza met komijn en krokante salie
Onze drankensuggesties
Wijn Daunia I.G.T. - Sangiovese - Farnese - Abruzzo - Italië Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico - Moncaro - Marche - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min. + 1,5 à 2 u. rijzen)
-
Roer de gist en de honing onder het lauwe water en laat 5 min. rusten. Voeg daarna 3 eetl. olijfolie toe.
-
Schep de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er het gistmengsel in. Meng er de bloem met een lepel beetje bij beetje onder.
-
Kneed het deeg 5 min. op een met bloem bestrooid werkblad.
-
Giet 1 eetl. olijfolie in een kom en leg er de deegbol in. Draai om zodat alle kanten bedekt zijn met olie. Leg het deeg op een plank of laat in de kom en bedek met een keukenhanddoek. Laat 1,5 à 2 u. rijzen.
-
Verdeel het gerezen deeg in 2 porties en rol uit op een met bloem bestrooid werkblad. Doe dat eerst met een deegrol en trek het daarna nog meer uit elkaar met uw handen. Aan de zijkanten mag het deeg wat dikker blijven. Beleg met de gewenste ingrediënten.
-
Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes van 2 cm.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 225 °C.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de pompoenblokjes ± 20 min. gaar.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de salieblaadjes aan beide kanten krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Snipper de koriander fijn. Pers de knoflookteentjes en snij de gorgonzola in stukjes.
-
Voeg de komijnzaadjes, het paprikapoeder en de ahornsiroop toe aan de pompoen. Stoof nog 2 min. en kruid naar smaak met peper en zout.
-
Meng ondertussen de fijngehakte koriander en het geperste knoflook onder de tomatenstukjes. Kruid met peper en zout.
-
Lepel de tomaten-koriandersaus over de pizzabodems. Verdeel het pompoenmengsel erover. Bestrooi met de stukjes gorgonzola en de pijnboompitten.
-
Bak de pizza's 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Verdeel de krokante salieblaadjes over de pizza's.
Onze drankensuggesties
Wijn Daunia I.G.T. - Sangiovese - Farnese - Abruzzo - Italië Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico - Moncaro - Marche - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min. + 1,5 à 2 u. rijzen)
-
Roer de gist en de honing onder het lauwe water en laat 5 min. rusten. Voeg daarna 3 eetl. olijfolie toe.
-
Schep de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er het gistmengsel in. Meng er de bloem met een lepel beetje bij beetje onder.
-
Kneed het deeg 5 min. op een met bloem bestrooid werkblad.
-
Giet 1 eetl. olijfolie in een kom en leg er de deegbol in. Draai om zodat alle kanten bedekt zijn met olie. Leg het deeg op een plank of laat in de kom en bedek met een keukenhanddoek. Laat 1,5 à 2 u. rijzen.
-
Verdeel het gerezen deeg in 2 porties en rol uit op een met bloem bestrooid werkblad. Doe dat eerst met een deegrol en trek het daarna nog meer uit elkaar met uw handen. Aan de zijkanten mag het deeg wat dikker blijven. Beleg met de gewenste ingrediënten.
-
Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes van 2 cm.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 225 °C.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de pompoenblokjes ± 20 min. gaar.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de salieblaadjes aan beide kanten krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Snipper de koriander fijn. Pers de knoflookteentjes en snij de gorgonzola in stukjes.
-
Voeg de komijnzaadjes, het paprikapoeder en de ahornsiroop toe aan de pompoen. Stoof nog 2 min. en kruid naar smaak met peper en zout.
-
Meng ondertussen de fijngehakte koriander en het geperste knoflook onder de tomatenstukjes. Kruid met peper en zout.
-
Lepel de tomaten-koriandersaus over de pizzabodems. Verdeel het pompoenmengsel erover. Bestrooi met de stukjes gorgonzola en de pijnboompitten.
-
Bak de pizza's 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Verdeel de krokante salieblaadjes over de pizza's.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Daunia I.G.T. - Sangiovese - Farnese - Abruzzo - Italië Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico - Moncaro - Marche - Italië