Pompoenpizza met komijn en krokante salie
Pompoenpizza met komijn en krokante salie

Pompoenpizza met komijn en krokante salie

50 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 798 kcal
Vet 42.2 g
Koolhydraat 83.3 g
Eiwit 20.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min. + 1,5 à 2 u. rijzen)

  3. Roer de gist en de honing onder het lauwe water en laat 5 min. rusten. Voeg daarna 3 eetl. olijfolie toe.

  4. Schep de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er het gistmengsel in. Meng er de bloem met een lepel beetje bij beetje onder.

  5. Kneed het deeg 5 min. op een met bloem bestrooid werkblad.

  6. Giet 1 eetl. olijfolie in een kom en leg er de deegbol in. Draai om zodat alle kanten bedekt zijn met olie. Leg het deeg op een plank of laat in de kom en bedek met een keukenhanddoek. Laat 1,5 à 2 u. rijzen.

  7. Verdeel het gerezen deeg in 2 porties en rol uit op een met bloem bestrooid werkblad. Doe dat eerst met een deegrol en trek het daarna nog meer uit elkaar met uw handen. Aan de zijkanten mag het deeg wat dikker blijven. Beleg met de gewenste ingrediënten.

  8. Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes van 2 cm.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 225 °C.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de pompoenblokjes ± 20 min. gaar.

  12. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de salieblaadjes aan beide kanten krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

  13. Snipper de koriander fijn. Pers de knoflookteentjes en snij de gorgonzola in stukjes.

  14. Voeg de komijnzaadjes, het paprikapoeder en de ahornsiroop toe aan de pompoen. Stoof nog 2 min. en kruid naar smaak met peper en zout.

  15. Meng ondertussen de fijngehakte koriander en het geperste knoflook onder de tomatenstukjes. Kruid met peper en zout.

  16. Lepel de tomaten-koriandersaus over de pizzabodems. Verdeel het pompoenmengsel erover. Bestrooi met de stukjes gorgonzola en de pijnboompitten.

  17. Bak de pizza's 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.

  18. Afwerking:
  19. Verdeel de krokante salieblaadjes over de pizza's.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min. + 1,5 à 2 u. rijzen)

  3. Roer de gist en de honing onder het lauwe water en laat 5 min. rusten. Voeg daarna 3 eetl. olijfolie toe.

  4. Schep de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er het gistmengsel in. Meng er de bloem met een lepel beetje bij beetje onder.

  5. Kneed het deeg 5 min. op een met bloem bestrooid werkblad.

  6. Giet 1 eetl. olijfolie in een kom en leg er de deegbol in. Draai om zodat alle kanten bedekt zijn met olie. Leg het deeg op een plank of laat in de kom en bedek met een keukenhanddoek. Laat 1,5 à 2 u. rijzen.

  7. Verdeel het gerezen deeg in 2 porties en rol uit op een met bloem bestrooid werkblad. Doe dat eerst met een deegrol en trek het daarna nog meer uit elkaar met uw handen. Aan de zijkanten mag het deeg wat dikker blijven. Beleg met de gewenste ingrediënten.

  8. Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes van 2 cm.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 225 °C.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de pompoenblokjes ± 20 min. gaar.

  12. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de salieblaadjes aan beide kanten krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

  13. Snipper de koriander fijn. Pers de knoflookteentjes en snij de gorgonzola in stukjes.

  14. Voeg de komijnzaadjes, het paprikapoeder en de ahornsiroop toe aan de pompoen. Stoof nog 2 min. en kruid naar smaak met peper en zout.

  15. Meng ondertussen de fijngehakte koriander en het geperste knoflook onder de tomatenstukjes. Kruid met peper en zout.

  16. Lepel de tomaten-koriandersaus over de pizzabodems. Verdeel het pompoenmengsel erover. Bestrooi met de stukjes gorgonzola en de pijnboompitten.

  17. Bak de pizza's 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.

  18. Afwerking:
  19. Verdeel de krokante salieblaadjes over de pizza's.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 798 kcal
Vet 42.2 g
Koolhydraat 83.3 g
Eiwit 20.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Daunia I.G.T. - Sangiovese - Farnese - Abruzzo - Italië Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico - Moncaro - Marche - Italië

Bekijk het recept digitaal