- Bewaar

- Bewaar
Pompoensoep met bospaddenstoelen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij het preiwit in stukken.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Snij verse pompoen in blokjes.
-
Laat de gedroogde bospaddenstoelen 30 min. weken in lauw water. Bewaar 2 dl van het weekwater (niet het bezinksel). Spoel de paddenstoelen goed onder stromend water, dep droog en snij heel fijn.
-
Snij de gedroogde ham in fijne reepjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig.
-
Voeg de stukken prei en de (diepgevroren) pompoenblokjes toe. Overgiet met de groentebouillon en het weekwater van de paddenstoelen. Laat de soep 15 min. koken.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak het fijngesnipperde knoflook glazig. Voeg de stukjes paddenstoel toe en bak 2 à 3 min. op een hevig vuur. Kruid met peper en zout en voeg de peterselie toe.
-
Mix alles tot een gladde soep. Kruid eventueel bij met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Giet de soep in diepe borden en leg 1 eetl. gebakken bospaddenstoelen in het midden. Versier met een streepje room errond en garneer het geheel met reepjes gedroogde ham.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij het preiwit in stukken.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Snij verse pompoen in blokjes.
-
Laat de gedroogde bospaddenstoelen 30 min. weken in lauw water. Bewaar 2 dl van het weekwater (niet het bezinksel). Spoel de paddenstoelen goed onder stromend water, dep droog en snij heel fijn.
-
Snij de gedroogde ham in fijne reepjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig.
-
Voeg de stukken prei en de (diepgevroren) pompoenblokjes toe. Overgiet met de groentebouillon en het weekwater van de paddenstoelen. Laat de soep 15 min. koken.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak het fijngesnipperde knoflook glazig. Voeg de stukjes paddenstoel toe en bak 2 à 3 min. op een hevig vuur. Kruid met peper en zout en voeg de peterselie toe.
-
Mix alles tot een gladde soep. Kruid eventueel bij met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Giet de soep in diepe borden en leg 1 eetl. gebakken bospaddenstoelen in het midden. Versier met een streepje room errond en garneer het geheel met reepjes gedroogde ham.