Pompoenzalfje met gepocheerd ei
Pompoenzalfje met gepocheerd ei

Pompoenzalfje met gepocheerd ei

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 158 kcal
Vet 10.1 g
Koolhydraat 4.1 g
Eiwit 12.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Als u verse pompoen gebruikt: verwijder de schil en de pitten (u hebt 300 g vruchtvlees nodig).

  4. Snij in kleine blokjes.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Doe de pompoenblokjes in een grote kookpot en voeg de groentebouillon toe. Kruid met de komijn, peper en zout. Dek af en laat 5 min. koken.

  8. Giet de pompoen af en meng er de ricotta, de parmezaan en het fijngesnipperde knoflook onder. Mix tot een glad mengsel.

  9. Breng 2 L water samen met de wittewijnazijn tot tegen het kookpunt. Roer met een eetlepel door het water zodat er kolkbewegingen ontstaan.

  10. Breek 1 ei open in een pollepel en laat zakken in het water. Blijf de pollepel vasthouden en laat het eitje erin. Laat 3 à 4 min. gaar worden. Doe hetzelfde met de 3 andere eieren.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de pompoenzalf over de borden. Leg er een gepocheerd ei op en werk af met enkele blaadjes spinazie. Serveer met een stukje brood.

Tip

Voor een volledig vegetarische versie vervangt u de ricotta door verse kaas en de parmezaan door geraspte emmentaler.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Als u verse pompoen gebruikt: verwijder de schil en de pitten (u hebt 300 g vruchtvlees nodig).

  4. Snij in kleine blokjes.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Doe de pompoenblokjes in een grote kookpot en voeg de groentebouillon toe. Kruid met de komijn, peper en zout. Dek af en laat 5 min. koken.

  8. Giet de pompoen af en meng er de ricotta, de parmezaan en het fijngesnipperde knoflook onder. Mix tot een glad mengsel.

  9. Breng 2 L water samen met de wittewijnazijn tot tegen het kookpunt. Roer met een eetlepel door het water zodat er kolkbewegingen ontstaan.

  10. Breek 1 ei open in een pollepel en laat zakken in het water. Blijf de pollepel vasthouden en laat het eitje erin. Laat 3 à 4 min. gaar worden. Doe hetzelfde met de 3 andere eieren.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de pompoenzalf over de borden. Leg er een gepocheerd ei op en werk af met enkele blaadjes spinazie. Serveer met een stukje brood.

Tip

Voor een volledig vegetarische versie vervangt u de ricotta door verse kaas en de parmezaan door geraspte emmentaler.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 158 kcal
Vet 10.1 g
Koolhydraat 4.1 g
Eiwit 12.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château de la Fessardière A.O.P. Muscadet Wijn Domaine La Grande Blanche A.O.P. Côtes de Provence

Bekijk het recept digitaal