Prosecco met ijslolly van aardbei en basilicum
Prosecco met ijslolly van aardbei en basilicum

Prosecco met ijslolly van aardbei en basilicum

15 min.
1 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwijder de kroontjes van de aardbeien.

  3. Doe de aardbeien samen met het limoensap, 1 eetl. water en de honing in een steelpannetje. Laat stoven tot de aardbeien zacht worden. Laat even afkoelen.

  4. Voeg 2 blaadjes basilicum toe en mix fijn met de staafmixer. Giet in een ijslollyvorm. Duw er een houten stokje in. Plaats 3 u. in de diepvriezer.

  5. Schenk de prosecco in een wijnglas. Haal de ijslolly uit de vorm en leg in het glas. Werk af met de rest van het basilicum. Serveer onmiddellijk.

Tip

Liever alcoholvrij? Gebruik alcoholvrije bubbels!

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwijder de kroontjes van de aardbeien.

  3. Doe de aardbeien samen met het limoensap, 1 eetl. water en de honing in een steelpannetje. Laat stoven tot de aardbeien zacht worden. Laat even afkoelen.

  4. Voeg 2 blaadjes basilicum toe en mix fijn met de staafmixer. Giet in een ijslollyvorm. Duw er een houten stokje in. Plaats 3 u. in de diepvriezer.

  5. Schenk de prosecco in een wijnglas. Haal de ijslolly uit de vorm en leg in het glas. Werk af met de rest van het basilicum. Serveer onmiddellijk.

Tip

Liever alcoholvrij? Gebruik alcoholvrije bubbels!

Bekijk het recept digitaal