- Bewaar

- Bewaar
Quiche ham-rucola met tuinkers en courgetteslaatje
Onze drankensuggesties
Bier La Trappe Blond Blond trappistenbier Wijn Hautes-Côtes de Beaune A.O.P. Albert Bichot
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper het basilicum en het bieslook fijn.
-
Pluk de tuinkers.
-
Rasp de parmezaan.
-
Snij de courgette in linten met een dunschiller.
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers een halve citroen.
-
Klop de eieren los en kruid met zwarte peper.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Rol intussen het bladerdeeg open en leg samen met het bakpapier in een taartvorm. Duw het deeg goed tegen de rand en verwijder het overtollige deeg. Prik er enkele keren in met een vork.
-
Hou een handvol rucola over voor de afwerking. Verdeel de rest samen met de hamreepjes over het deeg. Lepel er toefjes roomkaas tussen.
-
Meng 3/4 van de parmzaan, het basilicum, de helft van de tuinkers en de helft van het bieslook onder de eieren. Giet over de rucola en de ham.
-
Zet de quiche 45 min. in de voorverwarmde oven. Laat lichtjes afkoelen.
-
Meng intussen de courgettelinten met de olijfolie, het citroensap, de citroenzeste en zwarte peper. Voeg de rest van de rucola en het bieslook toe en meng goed onder elkaar.
-
Afwerking:
-
Bedek de volledige quiche met het courgetteslaatje en bestrooi met de rest van de tuinkers en de parmezaan.
Onze drankensuggesties
Bier La Trappe Blond Blond trappistenbier Wijn Hautes-Côtes de Beaune A.O.P. Albert Bichot
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper het basilicum en het bieslook fijn.
-
Pluk de tuinkers.
-
Rasp de parmezaan.
-
Snij de courgette in linten met een dunschiller.
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers een halve citroen.
-
Klop de eieren los en kruid met zwarte peper.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Rol intussen het bladerdeeg open en leg samen met het bakpapier in een taartvorm. Duw het deeg goed tegen de rand en verwijder het overtollige deeg. Prik er enkele keren in met een vork.
-
Hou een handvol rucola over voor de afwerking. Verdeel de rest samen met de hamreepjes over het deeg. Lepel er toefjes roomkaas tussen.
-
Meng 3/4 van de parmzaan, het basilicum, de helft van de tuinkers en de helft van het bieslook onder de eieren. Giet over de rucola en de ham.
-
Zet de quiche 45 min. in de voorverwarmde oven. Laat lichtjes afkoelen.
-
Meng intussen de courgettelinten met de olijfolie, het citroensap, de citroenzeste en zwarte peper. Voeg de rest van de rucola en het bieslook toe en meng goed onder elkaar.
-
Afwerking:
-
Bedek de volledige quiche met het courgetteslaatje en bestrooi met de rest van de tuinkers en de parmezaan.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier La Trappe Blond Blond trappistenbier Wijn Hautes-Côtes de Beaune A.O.P. Albert Bichot