Quiche ham-rucola met tuinkers en courgetteslaatje
Quiche ham-rucola met tuinkers en courgetteslaatje

Quiche ham-rucola met tuinkers en courgetteslaatje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 564 kcal
Vet 35.3 g
Verzadigd vet 17.2 g
Koolhydraat 27.7 g
Suiker 6.8 g
Vezel 2 g
Eiwit 33 g
Zout 2.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper het basilicum en het bieslook fijn.

  4. Pluk de tuinkers.

  5. Rasp de parmezaan.

  6. Snij de courgette in linten met een dunschiller.

  7. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers een halve citroen.

  8. Klop de eieren los en kruid met zwarte peper.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Rol intussen het bladerdeeg open en leg samen met het bakpapier in een taartvorm. Duw het deeg goed tegen de rand en verwijder het overtollige deeg. Prik er enkele keren in met een vork.

  12. Hou een handvol rucola over voor de afwerking. Verdeel de rest samen met de hamreepjes over het deeg. Lepel er toefjes roomkaas tussen.

  13. Meng 3/4 van de parmzaan, het basilicum, de helft van de tuinkers en de helft van het bieslook onder de eieren. Giet over de rucola en de ham.

  14. Zet de quiche 45 min. in de voorverwarmde oven. Laat lichtjes afkoelen.

  15. Meng intussen de courgettelinten met de olijfolie, het citroensap, de citroenzeste en zwarte peper. Voeg de rest van de rucola en het bieslook toe en meng goed onder elkaar.

  16. Afwerking:
  17. Bedek de volledige quiche met het courgetteslaatje en bestrooi met de rest van de tuinkers en de parmezaan.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper het basilicum en het bieslook fijn.

  4. Pluk de tuinkers.

  5. Rasp de parmezaan.

  6. Snij de courgette in linten met een dunschiller.

  7. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers een halve citroen.

  8. Klop de eieren los en kruid met zwarte peper.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Rol intussen het bladerdeeg open en leg samen met het bakpapier in een taartvorm. Duw het deeg goed tegen de rand en verwijder het overtollige deeg. Prik er enkele keren in met een vork.

  12. Hou een handvol rucola over voor de afwerking. Verdeel de rest samen met de hamreepjes over het deeg. Lepel er toefjes roomkaas tussen.

  13. Meng 3/4 van de parmzaan, het basilicum, de helft van de tuinkers en de helft van het bieslook onder de eieren. Giet over de rucola en de ham.

  14. Zet de quiche 45 min. in de voorverwarmde oven. Laat lichtjes afkoelen.

  15. Meng intussen de courgettelinten met de olijfolie, het citroensap, de citroenzeste en zwarte peper. Voeg de rest van de rucola en het bieslook toe en meng goed onder elkaar.

  16. Afwerking:
  17. Bedek de volledige quiche met het courgetteslaatje en bestrooi met de rest van de tuinkers en de parmezaan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 564 kcal
Vet 35.3 g
Verzadigd vet 17.2 g
Koolhydraat 27.7 g
Suiker 6.8 g
Vezel 2 g
Eiwit 33 g
Zout 2.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier La Trappe Blond Blond trappistenbier Wijn Hautes-Côtes de Beaune A.O.P. Albert Bichot

Bekijk het recept digitaal