Quiche met geroosterde butternut en krokant slaatje
Quiche met geroosterde butternut en krokant slaatje

Quiche met geroosterde butternut en krokant slaatje

1 u. 10 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 608 kcal
Vet 43.5 g
Verzadigd vet 15.9 g
Koolhydraat 32.9 g
Suiker 8.4 g
Vezel 3.1 g
Eiwit 19.6 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de pompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij in blokjes van 1 cm.

  4. Snipper het knoflook en de salie fijn (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking).

  5. Snij de rode ui in halve ringen.

  6. Snij de feta in blokjes van 1 cm.

  7. Klop de eieren los met de room en kruid met peper en zout.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Verdeel de pompoen over een bakplaat met bakpapier. Meng er 2 eetl. olijfolie en het knoflook onder en kruid met peper en zout. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Rol intussen het bladerdeeg met het bakpapier uit in een taartvorm. Prik er enkele gaatjes in met een vork. Zet 3 à 4 min. mee in de oven.

  12. Verdeel de pompoen over het deeg. Overgiet met het eiermengsel en voeg de ui, de feta en de fijngesnipperde salie toe. Werk af met de apart gehouden blaadjes salie. Zet 45 min. in de oven.

  13. Maak intussen de salade: hak de noten grof en meng met de rucola en de granaatappelpitten. Breng op smaak met de wittewijnazijn en 2 eetl. olijfolie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de pompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij in blokjes van 1 cm.

  4. Snipper het knoflook en de salie fijn (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking).

  5. Snij de rode ui in halve ringen.

  6. Snij de feta in blokjes van 1 cm.

  7. Klop de eieren los met de room en kruid met peper en zout.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Verdeel de pompoen over een bakplaat met bakpapier. Meng er 2 eetl. olijfolie en het knoflook onder en kruid met peper en zout. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Rol intussen het bladerdeeg met het bakpapier uit in een taartvorm. Prik er enkele gaatjes in met een vork. Zet 3 à 4 min. mee in de oven.

  12. Verdeel de pompoen over het deeg. Overgiet met het eiermengsel en voeg de ui, de feta en de fijngesnipperde salie toe. Werk af met de apart gehouden blaadjes salie. Zet 45 min. in de oven.

  13. Maak intussen de salade: hak de noten grof en meng met de rucola en de granaatappelpitten. Breng op smaak met de wittewijnazijn en 2 eetl. olijfolie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 608 kcal
Vet 43.5 g
Verzadigd vet 15.9 g
Koolhydraat 32.9 g
Suiker 8.4 g
Vezel 3.1 g
Eiwit 19.6 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Troubadour Magma Amberkleurige tripel IPA Wijn Pétalos de Aresan Tempranillo Rosé D.O. Vino de la Tierra de Castilla Spanje

Bekijk het recept digitaal