Quiche met prei-hamrolletjes
Quiche met prei-hamrolletjes

Quiche met prei-hamrolletjes

1 u.
Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 628 kcal
Vet 36.5 g
Koolhydraat 35.3 g
Eiwit 35.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de sneetjes ham met een scherp mes in de lengte in 3 repen. Hou 4 volledige sneetjes apart.

  3. Snij de preiwitten in ± 24 ringen van 2 cm breed en kook 2 min. gaar in water. Giet af en laat uitlekken.

  4. Wikkel elke preiring in een reepje ham.

  5. Bereiding:
  6. Rol het bladerdeeg uit en leg samen met het bakpapier in een taartvorm van Ø 28 cm. Prik er een paar keer in met een vork. Schik de 4 sneetjes Ganda-ham op het deeg.

  7. Klop de ricotta samen met de eieren en het bier tot een gladde massa en kruid met peper en zout. Giet de mengeling over de sneetjes ham.

  8. Verdeel de preirolletjes over de taartvorm en druk vast in de ricottamengeling.

  9. Bestrooi met de geraspte kaas en giet er het bier over. Zet 35 à 40 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  10. Afwerking:
  11. Snij in blokjes en steek op spiesjes. Lekker als aperitiefhapje of bij een brunch. Of geef er een slaatje bij en serveer als lunch.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de sneetjes ham met een scherp mes in de lengte in 3 repen. Hou 4 volledige sneetjes apart.

  3. Snij de preiwitten in ± 24 ringen van 2 cm breed en kook 2 min. gaar in water. Giet af en laat uitlekken.

  4. Wikkel elke preiring in een reepje ham.

  5. Bereiding:
  6. Rol het bladerdeeg uit en leg samen met het bakpapier in een taartvorm van Ø 28 cm. Prik er een paar keer in met een vork. Schik de 4 sneetjes Ganda-ham op het deeg.

  7. Klop de ricotta samen met de eieren en het bier tot een gladde massa en kruid met peper en zout. Giet de mengeling over de sneetjes ham.

  8. Verdeel de preirolletjes over de taartvorm en druk vast in de ricottamengeling.

  9. Bestrooi met de geraspte kaas en giet er het bier over. Zet 35 à 40 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  10. Afwerking:
  11. Snij in blokjes en steek op spiesjes. Lekker als aperitiefhapje of bij een brunch. Of geef er een slaatje bij en serveer als lunch.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 628 kcal
Vet 36.5 g
Koolhydraat 35.3 g
Eiwit 35.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brigand

Bekijk het recept digitaal