Quiche met zalm en courgetteblokjes
Quiche met zalm en courgetteblokjes

Quiche met zalm en courgetteblokjes

1 u. 15 min.
Voorgerecht
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 282 kcal
Vet 18.4 g
Koolhydraat 13.9 g
Eiwit 14.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de zalm in fijne reepjes.

  2. Snij met behulp van een dunschiller 4 lange repen (± 3 cm breed) van de courgette en snij ze in de lengte in 2. Snij de rest van de courgette in kleine blokjes van ± 1 cm.

  3. Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 à 30 cm) en prik er een aantal keer in met een vork.

  4. Leg de diepgevroren groentereepjes, de courgetteblokjes en de zalmreepjes op het bladerdeeg. Verdeel er de courgettereepjes in stervorm over.

  5. Klop de eieren met de room goed los en kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout. Meng met de mozzarella en giet gelijkmatig over de groenten.

  6. Schuif de quiche 45 à 55 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Als de quiche te bruin kleurt, leg er dan losjes een vel aluminiumfolie over. Zo kan het vocht nog voldoende verdampen.

  7. Laat de quiche 5 à 10 min. rusten vooraleer u ze uit de vorm haalt. Serveer warm of lauw.

Tip

- De quiche is klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt. - U kan de quiche volledig vooraf klaarmaken. Warm ze op het moment zelf bij voorkeur op in een voorverwarmde oven gedurende 10 à 15 min. - U kan deze quiche ook als snack of hapje serveren.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de zalm in fijne reepjes.

  2. Snij met behulp van een dunschiller 4 lange repen (± 3 cm breed) van de courgette en snij ze in de lengte in 2. Snij de rest van de courgette in kleine blokjes van ± 1 cm.

  3. Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 à 30 cm) en prik er een aantal keer in met een vork.

  4. Leg de diepgevroren groentereepjes, de courgetteblokjes en de zalmreepjes op het bladerdeeg. Verdeel er de courgettereepjes in stervorm over.

  5. Klop de eieren met de room goed los en kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout. Meng met de mozzarella en giet gelijkmatig over de groenten.

  6. Schuif de quiche 45 à 55 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Als de quiche te bruin kleurt, leg er dan losjes een vel aluminiumfolie over. Zo kan het vocht nog voldoende verdampen.

  7. Laat de quiche 5 à 10 min. rusten vooraleer u ze uit de vorm haalt. Serveer warm of lauw.

Tip

- De quiche is klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt. - U kan de quiche volledig vooraf klaarmaken. Warm ze op het moment zelf bij voorkeur op in een voorverwarmde oven gedurende 10 à 15 min. - U kan deze quiche ook als snack of hapje serveren.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 282 kcal
Vet 18.4 g
Koolhydraat 13.9 g
Eiwit 14.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Empreinte du Cléray Chenin Blanc A.C. Anjou Droge witte loirewijn met een uitbundige neus (fruit, mineralen) en een sappige, bijna vettige smaak. Wijn Pinot Gris `Strangenberg' A.C. Alsace Bestheim Grote witte wijn uit het hart van de Elzas. Hij bezit een mooie gele kleur en een intense neus van bloemetjes en wit fruit (abrikoos). Volle, sappige smaak tot in de lange finale.

Bekijk het recept digitaal