- Bewaar

- Bewaar
Quiche met zalm en courgetteblokjes
Onze drankensuggesties
Wijn Empreinte du Cléray Chenin Blanc A.C. Anjou Droge witte loirewijn met een uitbundige neus (fruit, mineralen) en een sappige, bijna vettige smaak. Wijn Pinot Gris `Strangenberg' A.C. Alsace Bestheim Grote witte wijn uit het hart van de Elzas. Hij bezit een mooie gele kleur en een intense neus van bloemetjes en wit fruit (abrikoos). Volle, sappige smaak tot in de lange finale.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Snij de zalm in fijne reepjes.
-
Snij met behulp van een dunschiller 4 lange repen (± 3 cm breed) van de courgette en snij ze in de lengte in 2. Snij de rest van de courgette in kleine blokjes van ± 1 cm.
-
Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 à 30 cm) en prik er een aantal keer in met een vork.
-
Leg de diepgevroren groentereepjes, de courgetteblokjes en de zalmreepjes op het bladerdeeg. Verdeel er de courgettereepjes in stervorm over.
-
Klop de eieren met de room goed los en kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout. Meng met de mozzarella en giet gelijkmatig over de groenten.
-
Schuif de quiche 45 à 55 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Als de quiche te bruin kleurt, leg er dan losjes een vel aluminiumfolie over. Zo kan het vocht nog voldoende verdampen.
-
Laat de quiche 5 à 10 min. rusten vooraleer u ze uit de vorm haalt. Serveer warm of lauw.
- De quiche is klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt. - U kan de quiche volledig vooraf klaarmaken. Warm ze op het moment zelf bij voorkeur op in een voorverwarmde oven gedurende 10 à 15 min. - U kan deze quiche ook als snack of hapje serveren.
Onze drankensuggesties
Wijn Empreinte du Cléray Chenin Blanc A.C. Anjou Droge witte loirewijn met een uitbundige neus (fruit, mineralen) en een sappige, bijna vettige smaak. Wijn Pinot Gris `Strangenberg' A.C. Alsace Bestheim Grote witte wijn uit het hart van de Elzas. Hij bezit een mooie gele kleur en een intense neus van bloemetjes en wit fruit (abrikoos). Volle, sappige smaak tot in de lange finale.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Snij de zalm in fijne reepjes.
-
Snij met behulp van een dunschiller 4 lange repen (± 3 cm breed) van de courgette en snij ze in de lengte in 2. Snij de rest van de courgette in kleine blokjes van ± 1 cm.
-
Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 à 30 cm) en prik er een aantal keer in met een vork.
-
Leg de diepgevroren groentereepjes, de courgetteblokjes en de zalmreepjes op het bladerdeeg. Verdeel er de courgettereepjes in stervorm over.
-
Klop de eieren met de room goed los en kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout. Meng met de mozzarella en giet gelijkmatig over de groenten.
-
Schuif de quiche 45 à 55 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Als de quiche te bruin kleurt, leg er dan losjes een vel aluminiumfolie over. Zo kan het vocht nog voldoende verdampen.
-
Laat de quiche 5 à 10 min. rusten vooraleer u ze uit de vorm haalt. Serveer warm of lauw.
- De quiche is klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt. - U kan de quiche volledig vooraf klaarmaken. Warm ze op het moment zelf bij voorkeur op in een voorverwarmde oven gedurende 10 à 15 min. - U kan deze quiche ook als snack of hapje serveren.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Empreinte du Cléray Chenin Blanc A.C. Anjou Droge witte loirewijn met een uitbundige neus (fruit, mineralen) en een sappige, bijna vettige smaak. Wijn Pinot Gris `Strangenberg' A.C. Alsace Bestheim Grote witte wijn uit het hart van de Elzas. Hij bezit een mooie gele kleur en een intense neus van bloemetjes en wit fruit (abrikoos). Volle, sappige smaak tot in de lange finale.