Quinoaslaatje met geitenkaas
Quinoaslaatje met geitenkaas

Quinoaslaatje met geitenkaas

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 476 kcal
Vet 29.8 g
Verzadigd vet 7.9 g
Koolhydraat 31.4 g
Suiker 16.6 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 17.4 g
Zout 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Pers de sinaasappel.

  4. Snij de ongeschilde komkommer in fijne blokjes.

  5. Snipper de blaadjes munt fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat afkoelen.

  8. Verhit intussen een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak de spekblokjes 2 à 3 min. krokant. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  9. Meng de frambozenazijn met het sinaasappelsap, de olijfolie en de honing. Kruid met peper en zout.

  10. Verdeel de vinaigrette over 4 afsluitbare bokalen.

  11. Bedek met een laagje komkommer en een laagje rauwkostmix.

  12. Vul aan met de afgekoelde quinoa en verkruimel er de geitenkaas over.

  13. Bedek met de spekblokjes, granaatappelpitjes en blauwe bessen.

  14. Vul de rest van de bokaal aan met de spinazie en de fijngesnipperde munt. Werk af met de pecannoten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Pers de sinaasappel.

  4. Snij de ongeschilde komkommer in fijne blokjes.

  5. Snipper de blaadjes munt fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat afkoelen.

  8. Verhit intussen een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak de spekblokjes 2 à 3 min. krokant. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  9. Meng de frambozenazijn met het sinaasappelsap, de olijfolie en de honing. Kruid met peper en zout.

  10. Verdeel de vinaigrette over 4 afsluitbare bokalen.

  11. Bedek met een laagje komkommer en een laagje rauwkostmix.

  12. Vul aan met de afgekoelde quinoa en verkruimel er de geitenkaas over.

  13. Bedek met de spekblokjes, granaatappelpitjes en blauwe bessen.

  14. Vul de rest van de bokaal aan met de spinazie en de fijngesnipperde munt. Werk af met de pecannoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 476 kcal
Vet 29.8 g
Verzadigd vet 7.9 g
Koolhydraat 31.4 g
Suiker 16.6 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 17.4 g
Zout 1.1 g

Bekijk het recept digitaal