- Bewaar

- Bewaar
Ricottadip met geroosterde kerstomaten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de munt fijn en hou een beetje opzij voor de afwerking.
-
Snij de kerstomaten in 2.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Doe de kerstomaten in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Zet 12 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Meng intussen de ricotta met de roomkaas en kruid met de fijn gesnipperde munt, zwarte peper en zout.
-
Roer de honing, de wittewijnazijn en enkele afgekoelde kers tomaten onder de kaasmengeling. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Doe de dipsaus in een kommetje en lepel er de rest van de kers tomaten over. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en werk af met de rest van de fijngesnipperde munt.
Serveer met sneetjes geroosterd stokbrood. Wrijf het stokbrood voor het roosteren in met knoflook en olijfolie.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de munt fijn en hou een beetje opzij voor de afwerking.
-
Snij de kerstomaten in 2.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Doe de kerstomaten in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Zet 12 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Meng intussen de ricotta met de roomkaas en kruid met de fijn gesnipperde munt, zwarte peper en zout.
-
Roer de honing, de wittewijnazijn en enkele afgekoelde kers tomaten onder de kaasmengeling. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Doe de dipsaus in een kommetje en lepel er de rest van de kers tomaten over. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en werk af met de rest van de fijngesnipperde munt.
Serveer met sneetjes geroosterd stokbrood. Wrijf het stokbrood voor het roosteren in met knoflook en olijfolie.