Ricottadip met geroosterde kerstomaten
Ricottadip met geroosterde kerstomaten

Ricottadip met geroosterde kerstomaten

30 min.
Aperitiefhapje
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 158 kcal
Vet 12 g
Koolhydraat 6.7 g
Eiwit 5.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de munt fijn en hou een beetje opzij voor de afwerking.

  4. Snij de kerstomaten in 2.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Bereiding:
  7. Doe de kerstomaten in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Zet 12 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  8. Meng intussen de ricotta met de roomkaas en kruid met de fijn gesnipperde munt, zwarte peper en zout.

  9. Roer de honing, de wittewijnazijn en enkele afgekoelde kers tomaten onder de kaasmengeling. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Doe de dipsaus in een kommetje en lepel er de rest van de kers tomaten over. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en werk af met de rest van de fijngesnipperde munt.

Tip

Serveer met sneetjes geroosterd stokbrood. Wrijf het stokbrood voor het roosteren in met knoflook en olijfolie.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de munt fijn en hou een beetje opzij voor de afwerking.

  4. Snij de kerstomaten in 2.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Bereiding:
  7. Doe de kerstomaten in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Zet 12 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  8. Meng intussen de ricotta met de roomkaas en kruid met de fijn gesnipperde munt, zwarte peper en zout.

  9. Roer de honing, de wittewijnazijn en enkele afgekoelde kers tomaten onder de kaasmengeling. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Doe de dipsaus in een kommetje en lepel er de rest van de kers tomaten over. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en werk af met de rest van de fijngesnipperde munt.

Tip

Serveer met sneetjes geroosterd stokbrood. Wrijf het stokbrood voor het roosteren in met knoflook en olijfolie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 158 kcal
Vet 12 g
Koolhydraat 6.7 g
Eiwit 5.6 g

Bekijk het recept digitaal