- Bewaar

- Bewaar
Rijstballetjes met scampi's
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de scampi's volledig ontdooien.
-
Snipper de sjalot fijn. Kneus het citroengras en snij in 2.
-
Scheid het eiwit van het eigeel. Klopt het eiwit los met 1 koffiel. water.
-
Meng de panko met het paneermeel in een diep bord en kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot en het citroengras 2 min. Voeg de rijst toe en laat 1 min. mee stoven. Blus met 500 ml water en verkruimel er het blokje visbouillon over. Laat ± 10 min. garen tot het vocht volledig verdampt is. Kruid met peper en zout. Neem van het vuur en doe in een kom. Meng er de grana padano en het eigeel onder.
-
Strijk de rijstmengeling open op een met bloem bestrooide ondergrond in een laag van ± 1 à 2 cm en verwijder de citroengrasstengel. Laat volledig afkoelen.
-
Snij de scampi's in 2. Vorm balletjes met de rijst rond de halve scampi's. Wentel in 4 eetl. bloem, daarna in het losgeklopte eiwit en ten slotte in het paneermeel met panko.
-
Bak de rijstballetjes 3 à 4 min op 180 °C in de frituurpan tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op wat keukenpapier.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de scampi's volledig ontdooien.
-
Snipper de sjalot fijn. Kneus het citroengras en snij in 2.
-
Scheid het eiwit van het eigeel. Klopt het eiwit los met 1 koffiel. water.
-
Meng de panko met het paneermeel in een diep bord en kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot en het citroengras 2 min. Voeg de rijst toe en laat 1 min. mee stoven. Blus met 500 ml water en verkruimel er het blokje visbouillon over. Laat ± 10 min. garen tot het vocht volledig verdampt is. Kruid met peper en zout. Neem van het vuur en doe in een kom. Meng er de grana padano en het eigeel onder.
-
Strijk de rijstmengeling open op een met bloem bestrooide ondergrond in een laag van ± 1 à 2 cm en verwijder de citroengrasstengel. Laat volledig afkoelen.
-
Snij de scampi's in 2. Vorm balletjes met de rijst rond de halve scampi's. Wentel in 4 eetl. bloem, daarna in het losgeklopte eiwit en ten slotte in het paneermeel met panko.
-
Bak de rijstballetjes 3 à 4 min op 180 °C in de frituurpan tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op wat keukenpapier.