Rijstballetjes met scampi's
Rijstballetjes met scampi's

Rijstballetjes met scampi's

Aperitiefhapje
15 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 569 kcal
Vet 14.3 g
Verzadigd vet 4.9 g
Koolhydraat 73.4 g
Suiker 2 g
Vezel 2.5 g
Eiwit 35.4 g
Zout 3.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de scampi's volledig ontdooien.

  3. Snipper de sjalot fijn. Kneus het citroengras en snij in 2.

  4. Scheid het eiwit van het eigeel. Klopt het eiwit los met 1 koffiel. water.

  5. Meng de panko met het paneermeel in een diep bord en kruid met peper en zout.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot en het citroengras 2 min. Voeg de rijst toe en laat 1 min. mee stoven. Blus met 500 ml water en verkruimel er het blokje visbouillon over. Laat ± 10 min. garen tot het vocht volledig verdampt is. Kruid met peper en zout. Neem van het vuur en doe in een kom. Meng er de grana padano en het eigeel onder.

  8. Strijk de rijstmengeling open op een met bloem bestrooide ondergrond in een laag van ± 1 à 2 cm en verwijder de citroengrasstengel. Laat volledig afkoelen.

  9. Snij de scampi's in 2. Vorm balletjes met de rijst rond de halve scampi's. Wentel in 4 eetl. bloem, daarna in het losgeklopte eiwit en ten slotte in het paneermeel met panko.

  10. Bak de rijstballetjes 3 à 4 min op 180 °C in de frituurpan tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op wat keukenpapier.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de scampi's volledig ontdooien.

  3. Snipper de sjalot fijn. Kneus het citroengras en snij in 2.

  4. Scheid het eiwit van het eigeel. Klopt het eiwit los met 1 koffiel. water.

  5. Meng de panko met het paneermeel in een diep bord en kruid met peper en zout.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot en het citroengras 2 min. Voeg de rijst toe en laat 1 min. mee stoven. Blus met 500 ml water en verkruimel er het blokje visbouillon over. Laat ± 10 min. garen tot het vocht volledig verdampt is. Kruid met peper en zout. Neem van het vuur en doe in een kom. Meng er de grana padano en het eigeel onder.

  8. Strijk de rijstmengeling open op een met bloem bestrooide ondergrond in een laag van ± 1 à 2 cm en verwijder de citroengrasstengel. Laat volledig afkoelen.

  9. Snij de scampi's in 2. Vorm balletjes met de rijst rond de halve scampi's. Wentel in 4 eetl. bloem, daarna in het losgeklopte eiwit en ten slotte in het paneermeel met panko.

  10. Bak de rijstballetjes 3 à 4 min op 180 °C in de frituurpan tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op wat keukenpapier.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 569 kcal
Vet 14.3 g
Verzadigd vet 4.9 g
Koolhydraat 73.4 g
Suiker 2 g
Vezel 2.5 g
Eiwit 35.4 g
Zout 3.3 g

Bekijk het recept digitaal