Rode pesto
Rode pesto

Rode pesto

10 min.
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 406 kcal
Vet 41.1 g
Koolhydraat 6.2 g
Eiwit 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de halfgedroogde tomaten in stukjes en pluk de blaadjes van het halve basilicumplantje. Mix samen met de pijnboompitten en het gepelde knoflook fijn of grof (naar smaak) in een hoge maatbeker.

  3. Voeg de olijfolie en de balsamicoazijn toe en meng goed. Kruid met peper en zout.

  4. Afwerking:
  5. Lekker bij pasta, op pizza of als vulling van een varkenshaasje of kipfilet.

Tip

Bewaar pesto ± 1 week in een gesloten bokaal in de koelkast. Of verdeel over een ijsblokjesvorm en bewaar in de diepvries.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de halfgedroogde tomaten in stukjes en pluk de blaadjes van het halve basilicumplantje. Mix samen met de pijnboompitten en het gepelde knoflook fijn of grof (naar smaak) in een hoge maatbeker.

  3. Voeg de olijfolie en de balsamicoazijn toe en meng goed. Kruid met peper en zout.

  4. Afwerking:
  5. Lekker bij pasta, op pizza of als vulling van een varkenshaasje of kipfilet.

Tip

Bewaar pesto ± 1 week in een gesloten bokaal in de koelkast. Of verdeel over een ijsblokjesvorm en bewaar in de diepvries.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 406 kcal
Vet 41.1 g
Koolhydraat 6.2 g
Eiwit 1.9 g

Bekijk het recept digitaal