Rodebietenchips met korianderhummus

Rodebietenchips met korianderhummus

Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 229 kcal
Vet 14.5 g
Koolhydraat 15.6 g
Eiwit 6.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Schil de rode bieten en snij in fijne plakjes (dat gaat makkelijk met een mandoline of rasp). Rits de blaadjes van de takjes tijm. Meng de rode biet goed met 2 eetl. olijfolie en de tijmblaadjes.

  4. Schik de plakjes naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en zet 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen. Bestrooi met zeezout en schud door elkaar.

  5. Spoel intussen de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken. Doe ze samen met de gepelde teentjes knoflook, de tahin, de blaadjes koriander (hou enkele blaadjes apart), het limoensap en 1 eetl. olijfolie in een hoge maatbeker en mix fijn.

  6. Doe de hummus in een kommetje en verdeel er 1 eetl. olijfolie over. Werk af met korianderblaadjes.

  7. Serveer op een schaal samen met de rodebietenchips.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Schil de rode bieten en snij in fijne plakjes (dat gaat makkelijk met een mandoline of rasp). Rits de blaadjes van de takjes tijm. Meng de rode biet goed met 2 eetl. olijfolie en de tijmblaadjes.

  4. Schik de plakjes naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en zet 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen. Bestrooi met zeezout en schud door elkaar.

  5. Spoel intussen de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken. Doe ze samen met de gepelde teentjes knoflook, de tahin, de blaadjes koriander (hou enkele blaadjes apart), het limoensap en 1 eetl. olijfolie in een hoge maatbeker en mix fijn.

  6. Doe de hummus in een kommetje en verdeel er 1 eetl. olijfolie over. Werk af met korianderblaadjes.

  7. Serveer op een schaal samen met de rodebietenchips.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 229 kcal
Vet 14.5 g
Koolhydraat 15.6 g
Eiwit 6.2 g

Bekijk het recept digitaal