Rodebietenwrap met veggiegyros en feta
Rodebietenwrap met veggiegyros en feta

Rodebietenwrap met veggiegyros en feta

25 min.
Hoofdgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 619 kcal
Energie 2590 kj
Vet 27.5 g
Verzadigd vet 5.8 g
Koolhydraat 59.2 g
Suiker 10.4 g
Vezel 7.1 g
Eiwit 29.9 g
Zout 3.1 g
natrium 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2, verwijder de zaadlijsten met een koffielepel en snij in halvemaantjes. Snij de kerstomaten en de radijzen in 2 en de rode uien in ringen.

  3. Snipper het bieslook fijn en meng met de zure room. Kruid met peper en zout.

  4. Bestrijk de wraps met de guacamole en verdeel er de rode ui, de komkommer en de sla over.

  5. Verhit de olijfolie in een pan en bak de diepgevroren vegetarische gyros ± 5 min. Verdeel over de wraps en verkruimel er de feta over.

  6. Werk af met de tomaten, de radijzen en de helft van de zure room. Rol de wraps strak op en snij elke wrap schuin in 2. Prik elk stuk vast met een prikker en leg op een serveerschaal. Serveer met de rest van de zure room.

Tip
Bieslook

Plant je bieslook in de tuin of verpot hem in een bloembak op je vensterbank. Vergeet hem niet regelmatig water te geven, zo kan je er langer van genieten. Als je de sprietjes niet afknipt, zullen ze terug groeien en bloeien. De kleine paarse bloemen zijn eetbaar en erg decoratief in salades.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2, verwijder de zaadlijsten met een koffielepel en snij in halvemaantjes. Snij de kerstomaten en de radijzen in 2 en de rode uien in ringen.

  3. Snipper het bieslook fijn en meng met de zure room. Kruid met peper en zout.

  4. Bestrijk de wraps met de guacamole en verdeel er de rode ui, de komkommer en de sla over.

  5. Verhit de olijfolie in een pan en bak de diepgevroren vegetarische gyros ± 5 min. Verdeel over de wraps en verkruimel er de feta over.

  6. Werk af met de tomaten, de radijzen en de helft van de zure room. Rol de wraps strak op en snij elke wrap schuin in 2. Prik elk stuk vast met een prikker en leg op een serveerschaal. Serveer met de rest van de zure room.

Tip
Bieslook

Plant je bieslook in de tuin of verpot hem in een bloembak op je vensterbank. Vergeet hem niet regelmatig water te geven, zo kan je er langer van genieten. Als je de sprietjes niet afknipt, zullen ze terug groeien en bloeien. De kleine paarse bloemen zijn eetbaar en erg decoratief in salades.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 619 kcal
Energie 2590 kj
Vet 27.5 g
Verzadigd vet 5.8 g
Koolhydraat 59.2 g
Suiker 10.4 g
Vezel 7.1 g
Eiwit 29.9 g
Zout 3.1 g
natrium 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn La Fanfinette rosé A.O.P. Côtes du Rhône Bier Ename Tripel Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal