Rodewijnsaus
Rodewijnsaus

Rodewijnsaus

20 min.
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 91 kcal
Vet 3.6 g
Koolhydraat 1.4 g
Eiwit 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snipper de sjalotten fijn. Smelt de boter in een steelpannetje en bak de fijngesnipperde sjalotten lichtbruin.

  3. Roer de bloem goed onder de sjalotten en laat even drogen op het vuur.

  4. Giet er de rode wijn bij en kruid met de tijm en het laurierblaadje. Laat even doorkoken.

  5. Zet het vuur lager en laat nog 10 min. sudderen tot u een gebonden saus hebt. Kruid met peper en zout.

  6. Zeef de saus eventueel (naar smaak).

  7. Afwerking:
  8. Lekker bij rundvlees en varkensvlees.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snipper de sjalotten fijn. Smelt de boter in een steelpannetje en bak de fijngesnipperde sjalotten lichtbruin.

  3. Roer de bloem goed onder de sjalotten en laat even drogen op het vuur.

  4. Giet er de rode wijn bij en kruid met de tijm en het laurierblaadje. Laat even doorkoken.

  5. Zet het vuur lager en laat nog 10 min. sudderen tot u een gebonden saus hebt. Kruid met peper en zout.

  6. Zeef de saus eventueel (naar smaak).

  7. Afwerking:
  8. Lekker bij rundvlees en varkensvlees.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 91 kcal
Vet 3.6 g
Koolhydraat 1.4 g
Eiwit 0.7 g

Bekijk het recept digitaal