- Bewaar

- Bewaar
Romige aardpeersoep met gebakken sint-jakobsnoten
Onze drankensuggesties
Wijn Mâcon-Villages A.O.P. 'Grande Réserve' Cave de Viré
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien en dep goed droog.
-
Schil de aardperen en snij in stukjes.
-
Snij het preiwit in ringetjes.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Pluk enkele blaadjes kervel.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.
-
Voeg het preiwit toe en laat 5 min. stoven. Voeg de aardpeer toe en laat nog 5 min. stoven. Kruid met peper en zout.
-
Giet er 1,5 L water bij en voeg de blokjes groentebouillon toe. Laat 20 min. afgedekt koken op een zacht vuur.
-
Mix de soep en voeg de room toe. Giet door een vergiet met dunne gaatjes en druk er zo veel mogelijk vocht door. Voeg indien nodig nog water toe. De soep moet zacht en romig zijn.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en schroei de sint-jakobsnoten dicht aan beide kanten. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Leg 3 sint-jakobsnoten in elk bord en overgiet met de soep. Werk af met garnalen en wat kervel.
Bewaar de blaadjes kervel na het plukken in ijskoud water. Zo blijven ze mooi groen en knapperig.
Onze drankensuggesties
Wijn Mâcon-Villages A.O.P. 'Grande Réserve' Cave de Viré
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien en dep goed droog.
-
Schil de aardperen en snij in stukjes.
-
Snij het preiwit in ringetjes.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Pluk enkele blaadjes kervel.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.
-
Voeg het preiwit toe en laat 5 min. stoven. Voeg de aardpeer toe en laat nog 5 min. stoven. Kruid met peper en zout.
-
Giet er 1,5 L water bij en voeg de blokjes groentebouillon toe. Laat 20 min. afgedekt koken op een zacht vuur.
-
Mix de soep en voeg de room toe. Giet door een vergiet met dunne gaatjes en druk er zo veel mogelijk vocht door. Voeg indien nodig nog water toe. De soep moet zacht en romig zijn.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en schroei de sint-jakobsnoten dicht aan beide kanten. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Leg 3 sint-jakobsnoten in elk bord en overgiet met de soep. Werk af met garnalen en wat kervel.
Bewaar de blaadjes kervel na het plukken in ijskoud water. Zo blijven ze mooi groen en knapperig.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Mâcon-Villages A.O.P. 'Grande Réserve' Cave de Viré