Romige aardpeersoep met gebakken sint-jakobsnoten
Romige aardpeersoep met gebakken sint-jakobsnoten

Romige aardpeersoep met gebakken sint-jakobsnoten

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 503 kcal
Vet 32.2 g
Verzadigd vet 16.9 g
Koolhydraat 30.9 g
Suiker 9.3 g
Vezel 10.7 g
Eiwit 16.9 g
Zout 3.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien en dep goed droog.

  4. Schil de aardperen en snij in stukjes.

  5. Snij het preiwit in ringetjes.

  6. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  7. Pluk enkele blaadjes kervel.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.

  10. Voeg het preiwit toe en laat 5 min. stoven. Voeg de aardpeer toe en laat nog 5 min. stoven. Kruid met peper en zout.

  11. Giet er 1,5 L water bij en voeg de blokjes groentebouillon toe. Laat 20 min. afgedekt koken op een zacht vuur.

  12. Mix de soep en voeg de room toe. Giet door een vergiet met dunne gaatjes en druk er zo veel mogelijk vocht door. Voeg indien nodig nog water toe. De soep moet zacht en romig zijn.

  13. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en schroei de sint-jakobsnoten dicht aan beide kanten. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Leg 3 sint-jakobsnoten in elk bord en overgiet met de soep. Werk af met garnalen en wat kervel.

Tip

Bewaar de blaadjes kervel na het plukken in ijskoud water. Zo blijven ze mooi groen en knapperig.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien en dep goed droog.

  4. Schil de aardperen en snij in stukjes.

  5. Snij het preiwit in ringetjes.

  6. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  7. Pluk enkele blaadjes kervel.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.

  10. Voeg het preiwit toe en laat 5 min. stoven. Voeg de aardpeer toe en laat nog 5 min. stoven. Kruid met peper en zout.

  11. Giet er 1,5 L water bij en voeg de blokjes groentebouillon toe. Laat 20 min. afgedekt koken op een zacht vuur.

  12. Mix de soep en voeg de room toe. Giet door een vergiet met dunne gaatjes en druk er zo veel mogelijk vocht door. Voeg indien nodig nog water toe. De soep moet zacht en romig zijn.

  13. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en schroei de sint-jakobsnoten dicht aan beide kanten. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Leg 3 sint-jakobsnoten in elk bord en overgiet met de soep. Werk af met garnalen en wat kervel.

Tip

Bewaar de blaadjes kervel na het plukken in ijskoud water. Zo blijven ze mooi groen en knapperig.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 503 kcal
Vet 32.2 g
Verzadigd vet 16.9 g
Koolhydraat 30.9 g
Suiker 9.3 g
Vezel 10.7 g
Eiwit 16.9 g
Zout 3.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Mâcon-Villages A.O.P. 'Grande Réserve' Cave de Viré

Bekijk het recept digitaal