- Bewaar

- Bewaar
Rösti met mierikswortelcrème en gerookte zalm
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en rasp ze fijn. Spoel ze niet.
-
Snipper de dille fijn, maar hou enkele plukjes apart voor de afwerking.
-
Meng de ricotta met de dille en de mierikswortel. Kruid met peper en zout.
-
Snij de sneetjes zalm fijn.
-
Bereiding:
-
Meng de bloem en het ei met de aardappelen. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verhit de olijfolie in een brede pan met antiaanbaklaag en leg er kleine porties van het aardappelmengsel in. Bak 5 à 8 min. zachtjes aan een kant. Duw een beetje plat, zodat je kleine pannenkoekjes krijgt.
-
Draai voorzichtig om en laat nog 4 à 5 min. bakken.
-
Afwerking:
-
Lepel wat ricotta met mierikswortel op elke rösti en werk af met een reepje zalm.
-
Versier met een plukje dille.
Variant zonder lactose. Vervang de mierikswortel en de ricotta door een lactosevrij alternatief voor Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper, zout, dille en eventueel bieslook of fijngesnipperde lente-uitjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en rasp ze fijn. Spoel ze niet.
-
Snipper de dille fijn, maar hou enkele plukjes apart voor de afwerking.
-
Meng de ricotta met de dille en de mierikswortel. Kruid met peper en zout.
-
Snij de sneetjes zalm fijn.
-
Bereiding:
-
Meng de bloem en het ei met de aardappelen. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verhit de olijfolie in een brede pan met antiaanbaklaag en leg er kleine porties van het aardappelmengsel in. Bak 5 à 8 min. zachtjes aan een kant. Duw een beetje plat, zodat je kleine pannenkoekjes krijgt.
-
Draai voorzichtig om en laat nog 4 à 5 min. bakken.
-
Afwerking:
-
Lepel wat ricotta met mierikswortel op elke rösti en werk af met een reepje zalm.
-
Versier met een plukje dille.
Variant zonder lactose. Vervang de mierikswortel en de ricotta door een lactosevrij alternatief voor Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper, zout, dille en eventueel bieslook of fijngesnipperde lente-uitjes.