Rösti met mierikswortelcrème en gerookte zalm
Rösti met mierikswortelcrème en gerookte zalm

Rösti met mierikswortelcrème en gerookte zalm

Aperitiefhapje
14 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 100 kcal
Vet 5.2 g
Verzadigd vet 1.3 g
Koolhydraat 8.1 g
Suiker 0.4 g
Vezel 0.7 g
Eiwit 4.7 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en rasp ze fijn. Spoel ze niet.

  3. Snipper de dille fijn, maar hou enkele plukjes apart voor de afwerking.

  4. Meng de ricotta met de dille en de mierikswortel. Kruid met peper en zout.

  5. Snij de sneetjes zalm fijn.

  6. Bereiding:
  7. Meng de bloem en het ei met de aardappelen. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  8. Verhit de olijfolie in een brede pan met antiaanbaklaag en leg er kleine porties van het aardappelmengsel in. Bak 5 à 8 min. zachtjes aan een kant. Duw een beetje plat, zodat je kleine pannenkoekjes krijgt.

  9. Draai voorzichtig om en laat nog 4 à 5 min. bakken.

  10. Afwerking:
  11. Lepel wat ricotta met mierikswortel op elke rösti en werk af met een reepje zalm.

  12. Versier met een plukje dille.

Tip

Variant zonder lactose. Vervang de mierikswortel en de ricotta door een lactosevrij alternatief voor Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper, zout, dille en eventueel bieslook of fijngesnipperde lente-uitjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en rasp ze fijn. Spoel ze niet.

  3. Snipper de dille fijn, maar hou enkele plukjes apart voor de afwerking.

  4. Meng de ricotta met de dille en de mierikswortel. Kruid met peper en zout.

  5. Snij de sneetjes zalm fijn.

  6. Bereiding:
  7. Meng de bloem en het ei met de aardappelen. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  8. Verhit de olijfolie in een brede pan met antiaanbaklaag en leg er kleine porties van het aardappelmengsel in. Bak 5 à 8 min. zachtjes aan een kant. Duw een beetje plat, zodat je kleine pannenkoekjes krijgt.

  9. Draai voorzichtig om en laat nog 4 à 5 min. bakken.

  10. Afwerking:
  11. Lepel wat ricotta met mierikswortel op elke rösti en werk af met een reepje zalm.

  12. Versier met een plukje dille.

Tip

Variant zonder lactose. Vervang de mierikswortel en de ricotta door een lactosevrij alternatief voor Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper, zout, dille en eventueel bieslook of fijngesnipperde lente-uitjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 100 kcal
Vet 5.2 g
Verzadigd vet 1.3 g
Koolhydraat 8.1 g
Suiker 0.4 g
Vezel 0.7 g
Eiwit 4.7 g
Zout 0.4 g

Bekijk het recept digitaal