Rumpsteak met champignon-pepersaus en frietjes
Rumpsteak met champignon-pepersaus en frietjes

Rumpsteak met champignon-pepersaus en frietjes

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 805 kcal
Energie 3368 kj
Vet 45.1 g
Verzadigd vet 9.8 g
Koolhydraat 48.7 g
Suiker 5.8 g
Vezel 10.1 g
Eiwit 46.3 g
Zout 1.5 g
natrium 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 45 min.
  2. Verwarm de friteuse op 175 °C.

  3. Snipper de sjalot en het knoflook fijn. Snij de champignons in 4 of 6.

  4. Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de sjalot en het knoflook 1 min. Voeg de champignons toe en bak 2 à 3 min. Besprenkel met het sap van de citroen. Meng er de peperbolletjes en de room onder en laat 5 min. indikken. Kruid met peper en zout.

  5. Snij intussen de rode ui in dunne ringen en meng onder de slamix.

  6. Smelt de boter en 1 el olijfolie in een pan en bak de rumpsteak 2 min. aan elke kant goudbruin op een hoog vuur. Kruid met peper. Verlaag het vuur en bak verder naar smaak.

  7. Bak intussen de frieten zo’n 8 min. goudbruin in de friteuse.

  8. Snij het vlees in schuine sneetjes en bestrooi met de fleur de sel. Lepel er de saus rond en serveer met de frietjes en het slaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 45 min.
  2. Verwarm de friteuse op 175 °C.

  3. Snipper de sjalot en het knoflook fijn. Snij de champignons in 4 of 6.

  4. Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de sjalot en het knoflook 1 min. Voeg de champignons toe en bak 2 à 3 min. Besprenkel met het sap van de citroen. Meng er de peperbolletjes en de room onder en laat 5 min. indikken. Kruid met peper en zout.

  5. Snij intussen de rode ui in dunne ringen en meng onder de slamix.

  6. Smelt de boter en 1 el olijfolie in een pan en bak de rumpsteak 2 min. aan elke kant goudbruin op een hoog vuur. Kruid met peper. Verlaag het vuur en bak verder naar smaak.

  7. Bak intussen de frieten zo’n 8 min. goudbruin in de friteuse.

  8. Snij het vlees in schuine sneetjes en bestrooi met de fleur de sel. Lepel er de saus rond en serveer met de frietjes en het slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 805 kcal
Energie 3368 kj
Vet 45.1 g
Verzadigd vet 9.8 g
Koolhydraat 48.7 g
Suiker 5.8 g
Vezel 10.1 g
Eiwit 46.3 g
Zout 1.5 g
natrium 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Dubbel Donker abdijbier Wijn La Croix de Paty A.O.P. Côtes de Bourg

Bekijk het recept digitaal