Samosahapje van geitenkaas en spek
Samosahapje van geitenkaas en spek

Samosahapje van geitenkaas en spek

40 min.
Aperitiefhapje
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 405 kcal
Vet 29.9 g
Koolhydraat 22.2 g
Eiwit 11.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het bladerdeeg gedurende 15 min. ontdooien.

  3. Bak de spekreepjes krokant in 3 min.

  4. Rits de tijm van de takjes.

  5. Snij de geitenkaas in blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Meng de geitenkaasblokjes met de spekblokjes, verse tijm en de notenmengeling.

  8. Strooi bloem over het werkblad en rol er het bladerdeeg op uit tot het dubbele van de oppervlakte. Snij in 2 zodat u 6 vellen bekomt.

  9. Leg op elk vel 2 eetl. van het kaasmengsel. Plooi dicht tot flapjes en druk de randen goed aan. Strijk in met het losgeklopte ei en bestrooi met 1 koffiel. tijm. Leg op een ingeoliede bakplaat en schuif 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het bladerdeeg gedurende 15 min. ontdooien.

  3. Bak de spekreepjes krokant in 3 min.

  4. Rits de tijm van de takjes.

  5. Snij de geitenkaas in blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Meng de geitenkaasblokjes met de spekblokjes, verse tijm en de notenmengeling.

  8. Strooi bloem over het werkblad en rol er het bladerdeeg op uit tot het dubbele van de oppervlakte. Snij in 2 zodat u 6 vellen bekomt.

  9. Leg op elk vel 2 eetl. van het kaasmengsel. Plooi dicht tot flapjes en druk de randen goed aan. Strijk in met het losgeklopte ei en bestrooi met 1 koffiel. tijm. Leg op een ingeoliede bakplaat en schuif 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 405 kcal
Vet 29.9 g
Koolhydraat 22.2 g
Eiwit 11.5 g

Bekijk het recept digitaal