Scampi's en sojascheuten gehuld in sinaas met saffraan
Scampi's en sojascheuten gehuld in sinaas met saffraan

Scampi's en sojascheuten gehuld in sinaas met saffraan

20 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 202 kcal
Vet 8.2 g
Koolhydraat 16 g
Eiwit 15.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Dompel de diepgevroren scampi's 2 min. in heet water, zodat u ze gemakkelijk kunt pellen. Dep ze goed droog.

  3. Bereiding:
  4. Breng het sinaasappelsap aan de kook in een kookpan. (1) Doe er de diepgevroren sojascheuten in, dek af en laat 2 min. sudderen. (2)

  5. Voeg de scampi's toe, kruid met peper en zout en giet er de sherry bij. Breng weer aan de kook en laat 5 min. zachtjes sudderen. (3)

  6. Schep de scampi's en de sojascheuten uit de pan. Meng de zure room en de saffraan onder het kookvocht.

  7. Meng 1/2 eetl. boter met 1/2 eetl. bloem en doe het beetje bij beetje bij de saus, tot ze lichtgebonden is. Breng op smaak met nootmuskaat, worcestersaus, peper en zout. Schep ten slotte de scampi's en de sojascheuten voorzichtig door de saus.

  8. Afwerking:
  9. Schep de scampibereiding op de borden en garneer met rijst of pasta (bv. in de vorm van een krans).

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Dompel de diepgevroren scampi's 2 min. in heet water, zodat u ze gemakkelijk kunt pellen. Dep ze goed droog.

  3. Bereiding:
  4. Breng het sinaasappelsap aan de kook in een kookpan. (1) Doe er de diepgevroren sojascheuten in, dek af en laat 2 min. sudderen. (2)

  5. Voeg de scampi's toe, kruid met peper en zout en giet er de sherry bij. Breng weer aan de kook en laat 5 min. zachtjes sudderen. (3)

  6. Schep de scampi's en de sojascheuten uit de pan. Meng de zure room en de saffraan onder het kookvocht.

  7. Meng 1/2 eetl. boter met 1/2 eetl. bloem en doe het beetje bij beetje bij de saus, tot ze lichtgebonden is. Breng op smaak met nootmuskaat, worcestersaus, peper en zout. Schep ten slotte de scampi's en de sojascheuten voorzichtig door de saus.

  8. Afwerking:
  9. Schep de scampibereiding op de borden en garneer met rijst of pasta (bv. in de vorm van een krans).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 202 kcal
Vet 8.2 g
Koolhydraat 16 g
Eiwit 15.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Las Casas del Toqui Chardonnay Chili Wijn Les Lauzes Chardonnay Vin de Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal