- Bewaar

- Bewaar
Selder in tomatensaus met quinoa, feta en walnoten
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Luberon
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij de selder in blokjes van max. 1 cm.
-
Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.
-
Hak de noten grof.
-
Verkruimel de feta.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min.
-
Roer er de selder onder en stoof 2 à 3 min. Bestrooi met de bloem en roer goed. Overgiet met de tomatenstukjes en kruid met peper en zout. Laat nog 10 min. garen op een zacht vuur.
-
Kook intussen de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
-
Afwerking:
-
Verdeel de quinoa over de borden en lepel er de seldermengeling over. Bestrooi met de feta en de noten. Werk af met de rucola.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 25 min. 1 Snij 100 g witte selder in stukken en kook samen met 30 g gespoelde quinoa 20 min. in water. 2 Klop intussen 1 ei los met een vork en voeg de helft de laatste 5 min. toe aan de kookpot. Giet af. 3 Meng met 1 koffiel. plantaardige olie en prak met een vork tot een fijne puree.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Luberon
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij de selder in blokjes van max. 1 cm.
-
Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.
-
Hak de noten grof.
-
Verkruimel de feta.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min.
-
Roer er de selder onder en stoof 2 à 3 min. Bestrooi met de bloem en roer goed. Overgiet met de tomatenstukjes en kruid met peper en zout. Laat nog 10 min. garen op een zacht vuur.
-
Kook intussen de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
-
Afwerking:
-
Verdeel de quinoa over de borden en lepel er de seldermengeling over. Bestrooi met de feta en de noten. Werk af met de rucola.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 25 min. 1 Snij 100 g witte selder in stukken en kook samen met 30 g gespoelde quinoa 20 min. in water. 2 Klop intussen 1 ei los met een vork en voeg de helft de laatste 5 min. toe aan de kookpot. Giet af. 3 Meng met 1 koffiel. plantaardige olie en prak met een vork tot een fijne puree.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Luberon