Selder in tomatensaus met quinoa, feta en walnoten
Selder in tomatensaus met quinoa, feta en walnoten

Selder in tomatensaus met quinoa, feta en walnoten

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 645 kcal
Vet 29.9 g
Verzadigd vet 10.2 g
Koolhydraat 63.9 g
Suiker 17.7 g
Vezel 13.1 g
Eiwit 23.7 g
Zout 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  3. Snij de selder in blokjes van max. 1 cm.

  4. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.

  5. Hak de noten grof.

  6. Verkruimel de feta.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min.

  9. Roer er de selder onder en stoof 2 à 3 min. Bestrooi met de bloem en roer goed. Overgiet met de tomatenstukjes en kruid met peper en zout. Laat nog 10 min. garen op een zacht vuur.

  10. Kook intussen de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de quinoa over de borden en lepel er de seldermengeling over. Bestrooi met de feta en de noten. Werk af met de rucola.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 25 min. 1 Snij 100 g witte selder in stukken en kook samen met 30 g gespoelde quinoa 20 min. in water. 2 Klop intussen 1 ei los met een vork en voeg de helft de laatste 5 min. toe aan de kookpot. Giet af. 3 Meng met 1 koffiel. plantaardige olie en prak met een vork tot een fijne puree.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  3. Snij de selder in blokjes van max. 1 cm.

  4. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.

  5. Hak de noten grof.

  6. Verkruimel de feta.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min.

  9. Roer er de selder onder en stoof 2 à 3 min. Bestrooi met de bloem en roer goed. Overgiet met de tomatenstukjes en kruid met peper en zout. Laat nog 10 min. garen op een zacht vuur.

  10. Kook intussen de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de quinoa over de borden en lepel er de seldermengeling over. Bestrooi met de feta en de noten. Werk af met de rucola.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 25 min. 1 Snij 100 g witte selder in stukken en kook samen met 30 g gespoelde quinoa 20 min. in water. 2 Klop intussen 1 ei los met een vork en voeg de helft de laatste 5 min. toe aan de kookpot. Giet af. 3 Meng met 1 koffiel. plantaardige olie en prak met een vork tot een fijne puree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 645 kcal
Vet 29.9 g
Verzadigd vet 10.2 g
Koolhydraat 63.9 g
Suiker 17.7 g
Vezel 13.1 g
Eiwit 23.7 g
Zout 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Luberon

Bekijk het recept digitaal