Sint-jakobsnoot met crumble en crème van pastinaak
Sint-jakobsnoot met crumble en crème van pastinaak

Sint-jakobsnoot met crumble en crème van pastinaak

Aperitiefhapje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 96 kcal
Vet 6.5 g
Verzadigd vet 1.8 g
Koolhydraat 4.4 g
Suiker 2.5 g
Vezel 1.3 g
Eiwit 4.3 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Was de pastinaak zorgvuldig, schil met een dunschiller en bewaar de schillen. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  3. Hak de hazelnoten heel fijn.

  4. Snij het gerookt spek in heel kleine stukjes.

  5. Snipper de bieslook fijn en mix met 2 eetl. zure room. Kruid met peper en zout.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Leg de schillen van de pastinaak op een bakplaat met bakpapier en besprenkel ze met 1 eetl. olijfolie. Kruid met zout en zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Kook intussen de pastinaak 15 à 20 min in lichtgezouten water. Giet af en mix samen met de rest van de zure room. Kruid met peper en zout.

  10. Verwarm een pan met antiaanbaklaag en bak het spek krokant zonder vetstof. Voeg de laatste minuut de hazelnoten toe. Leg op keukenpapier en laat uitlekken.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in de pan en bak de sint-jakobsnoten ± 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de pastinaakcrème over 8 aperitieflepeltjes en leg er een sint-jakobsnoot op. Werk af met de crumble van spek en hazelnoot, een toefje bieslookcrème en de pastinaakchips.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Was de pastinaak zorgvuldig, schil met een dunschiller en bewaar de schillen. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  3. Hak de hazelnoten heel fijn.

  4. Snij het gerookt spek in heel kleine stukjes.

  5. Snipper de bieslook fijn en mix met 2 eetl. zure room. Kruid met peper en zout.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Leg de schillen van de pastinaak op een bakplaat met bakpapier en besprenkel ze met 1 eetl. olijfolie. Kruid met zout en zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Kook intussen de pastinaak 15 à 20 min in lichtgezouten water. Giet af en mix samen met de rest van de zure room. Kruid met peper en zout.

  10. Verwarm een pan met antiaanbaklaag en bak het spek krokant zonder vetstof. Voeg de laatste minuut de hazelnoten toe. Leg op keukenpapier en laat uitlekken.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in de pan en bak de sint-jakobsnoten ± 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de pastinaakcrème over 8 aperitieflepeltjes en leg er een sint-jakobsnoot op. Werk af met de crumble van spek en hazelnoot, een toefje bieslookcrème en de pastinaakchips.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 96 kcal
Vet 6.5 g
Verzadigd vet 1.8 g
Koolhydraat 4.4 g
Suiker 2.5 g
Vezel 1.3 g
Eiwit 4.3 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal