- Bewaar

- Bewaar
Sint-jakobsnoot met crumble en crème van pastinaak
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Was de pastinaak zorgvuldig, schil met een dunschiller en bewaar de schillen. Snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Hak de hazelnoten heel fijn.
-
Snij het gerookt spek in heel kleine stukjes.
-
Snipper de bieslook fijn en mix met 2 eetl. zure room. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Leg de schillen van de pastinaak op een bakplaat met bakpapier en besprenkel ze met 1 eetl. olijfolie. Kruid met zout en zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de pastinaak 15 à 20 min in lichtgezouten water. Giet af en mix samen met de rest van de zure room. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm een pan met antiaanbaklaag en bak het spek krokant zonder vetstof. Voeg de laatste minuut de hazelnoten toe. Leg op keukenpapier en laat uitlekken.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in de pan en bak de sint-jakobsnoten ± 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de pastinaakcrème over 8 aperitieflepeltjes en leg er een sint-jakobsnoot op. Werk af met de crumble van spek en hazelnoot, een toefje bieslookcrème en de pastinaakchips.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Was de pastinaak zorgvuldig, schil met een dunschiller en bewaar de schillen. Snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Hak de hazelnoten heel fijn.
-
Snij het gerookt spek in heel kleine stukjes.
-
Snipper de bieslook fijn en mix met 2 eetl. zure room. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Leg de schillen van de pastinaak op een bakplaat met bakpapier en besprenkel ze met 1 eetl. olijfolie. Kruid met zout en zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de pastinaak 15 à 20 min in lichtgezouten water. Giet af en mix samen met de rest van de zure room. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm een pan met antiaanbaklaag en bak het spek krokant zonder vetstof. Voeg de laatste minuut de hazelnoten toe. Leg op keukenpapier en laat uitlekken.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in de pan en bak de sint-jakobsnoten ± 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de pastinaakcrème over 8 aperitieflepeltjes en leg er een sint-jakobsnoot op. Werk af met de crumble van spek en hazelnoot, een toefje bieslookcrème en de pastinaakchips.