Sint-jakobsnoten met aardpeerpuree en pastinaakchips

Sint-jakobsnoten met aardpeerpuree en pastinaakchips

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Maak de aardperen schoon en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  4. Verdeel intussen de coppa over een bakplaat met bakpapier en zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven tot het krokant is.

  5. Schil intussen de pastinaak en snij lange linten met behulp van een mandoline. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de sint-jakobsnoten, de calamari fritti en de pastinaakchips 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  6. Giet de aardperen af en meng met de hazelnoten tot je een grove puree hebt.

  7. Knip de tuinkers los. Verdeel de calamari fritti, de sint-jakobsnoten en de pastinaakchips over de borden. Spuit op elk bord 3 dotjes puree met een spuitzak of een plastic zak waarvan je een hoekje afsnijdt. Verkruimel er de coppa bovenop en werk af met de tuinkers.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Maak de aardperen schoon en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  4. Verdeel intussen de coppa over een bakplaat met bakpapier en zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven tot het krokant is.

  5. Schil intussen de pastinaak en snij lange linten met behulp van een mandoline. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de sint-jakobsnoten, de calamari fritti en de pastinaakchips 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  6. Giet de aardperen af en meng met de hazelnoten tot je een grove puree hebt.

  7. Knip de tuinkers los. Verdeel de calamari fritti, de sint-jakobsnoten en de pastinaakchips over de borden. Spuit op elk bord 3 dotjes puree met een spuitzak of een plastic zak waarvan je een hoekje afsnijdt. Verkruimel er de coppa bovenop en werk af met de tuinkers.

Bekijk het recept digitaal