Sint-jakobsnoten met zeekraal en butternutcrème

Sint-jakobsnoten met zeekraal en butternutcrème

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 176 kcal
Vet 10.8 g
Verzadigd vet 4.2 g
Koolhydraat 7 g
Suiker 3.5 g
Vezel 0.3 g
Eiwit 12.4 g
Zout 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de sint-jakobsnoten oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Pluk de blaadjes van de waterkers.

  4. Breek de harde stukken van de zeekraal.

  5. Pers de sinaasappel.

  6. Snij de pancetta in 2.

  7. Snij de pompoen in 2 en verwijder de pitten en de draden. Schik beide helften op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Schik de pancettasneetjes naast de pompoen.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Zet de bakplaat met de pompoen en de pancetta 10 min. in de voorverwarmde oven. Haal de bakplaat uit de oven en zet de pancetta opzij. Laat de pompoen daarna nog 15 min. bakken. Haal uit de oven en schep er het vruchtvlees uit.

  11. Doe het vruchtvlees van de pompoen in een hoge maatbeker en voeg het sinaasappelsap toe. Mix fijn en kruid met peper en zout.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de zeekraal 3 min. Kruid met peper en zout.

  13. Smelt intussen de boter in een pan en bak de sintjakobsnoten 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel wat pompoencrème over de borden en schik er wat zeekraal en sint-jakobsnoten op. Werk af met blaadjes waterkers en pancetta. Eindig met een draai van de pepermolen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de sint-jakobsnoten oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Pluk de blaadjes van de waterkers.

  4. Breek de harde stukken van de zeekraal.

  5. Pers de sinaasappel.

  6. Snij de pancetta in 2.

  7. Snij de pompoen in 2 en verwijder de pitten en de draden. Schik beide helften op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Schik de pancettasneetjes naast de pompoen.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Zet de bakplaat met de pompoen en de pancetta 10 min. in de voorverwarmde oven. Haal de bakplaat uit de oven en zet de pancetta opzij. Laat de pompoen daarna nog 15 min. bakken. Haal uit de oven en schep er het vruchtvlees uit.

  11. Doe het vruchtvlees van de pompoen in een hoge maatbeker en voeg het sinaasappelsap toe. Mix fijn en kruid met peper en zout.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de zeekraal 3 min. Kruid met peper en zout.

  13. Smelt intussen de boter in een pan en bak de sintjakobsnoten 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel wat pompoencrème over de borden en schik er wat zeekraal en sint-jakobsnoten op. Werk af met blaadjes waterkers en pancetta. Eindig met een draai van de pepermolen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 176 kcal
Vet 10.8 g
Verzadigd vet 4.2 g
Koolhydraat 7 g
Suiker 3.5 g
Vezel 0.3 g
Eiwit 12.4 g
Zout 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Château Villelongue Chardonnay A.O.P Limoux

Bekijk het recept digitaal