Slaatje van lentegroenten met sinaasappelvinaigrette
Slaatje van lentegroenten met sinaasappelvinaigrette

Slaatje van lentegroenten met sinaasappelvinaigrette

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 197 kcal
Vet 12.9 g
Verzadigd vet 1.7 g
Koolhydraat 11.1 g
Suiker 2.5 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 5.9 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwijder de uiteindes van de aspergepunten en de boontjes.

  4. Snij de aspergepunten en de peultjes in 2.

  5. Schil de sinaasappel met een dunschiller (niet het wit) en snij de schillen in fijne reepjes. Snij de sinaasappel in 2 en pers 1 helft.

  6. Pers de halve limoen.

  7. Snipper de lente-uitjes fijn.

  8. Knip de blaadjes waterkers van de steeltjes.

  9. Bereiding:
  10. Kook de boontjes 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Voeg de peultjes en de asperges toe en laat nog 3 min. koken. Giet af en spoel onder koud water. Laat volledig afkoelen.

  11. Rooster intussen de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  12. Maak de vinaigrette: meng de olijfolie met het sinaasappelsap, het limoensap, de sesamolie, zwarte peper en zeezout.

  13. Doe de afgekoelde groenten samen met de babyspinazie, de waterkers en de lente-uitjes in een grote kom. Besprenkel met de vinaigrette en meng goed. Kruid met zwarte peper en zeezout.

  14. Afwerking:
  15. Werk af met de amandelschilfers, pilipili en sinaasappelzeste.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwijder de uiteindes van de aspergepunten en de boontjes.

  4. Snij de aspergepunten en de peultjes in 2.

  5. Schil de sinaasappel met een dunschiller (niet het wit) en snij de schillen in fijne reepjes. Snij de sinaasappel in 2 en pers 1 helft.

  6. Pers de halve limoen.

  7. Snipper de lente-uitjes fijn.

  8. Knip de blaadjes waterkers van de steeltjes.

  9. Bereiding:
  10. Kook de boontjes 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Voeg de peultjes en de asperges toe en laat nog 3 min. koken. Giet af en spoel onder koud water. Laat volledig afkoelen.

  11. Rooster intussen de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  12. Maak de vinaigrette: meng de olijfolie met het sinaasappelsap, het limoensap, de sesamolie, zwarte peper en zeezout.

  13. Doe de afgekoelde groenten samen met de babyspinazie, de waterkers en de lente-uitjes in een grote kom. Besprenkel met de vinaigrette en meng goed. Kruid met zwarte peper en zeezout.

  14. Afwerking:
  15. Werk af met de amandelschilfers, pilipili en sinaasappelzeste.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 197 kcal
Vet 12.9 g
Verzadigd vet 1.7 g
Koolhydraat 11.1 g
Suiker 2.5 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 5.9 g
Zout 0 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden Witbier Wijn El Coto Blanco D.O.C. Rioja Spanje

Bekijk het recept digitaal