- Bewaar

- Bewaar
Slaatje van lentegroenten met sinaasappelvinaigrette
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Witbier Wijn El Coto Blanco D.O.C. Rioja Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Verwijder de uiteindes van de aspergepunten en de boontjes.
-
Snij de aspergepunten en de peultjes in 2.
-
Schil de sinaasappel met een dunschiller (niet het wit) en snij de schillen in fijne reepjes. Snij de sinaasappel in 2 en pers 1 helft.
-
Pers de halve limoen.
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Knip de blaadjes waterkers van de steeltjes.
-
Bereiding:
-
Kook de boontjes 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Voeg de peultjes en de asperges toe en laat nog 3 min. koken. Giet af en spoel onder koud water. Laat volledig afkoelen.
-
Rooster intussen de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Maak de vinaigrette: meng de olijfolie met het sinaasappelsap, het limoensap, de sesamolie, zwarte peper en zeezout.
-
Doe de afgekoelde groenten samen met de babyspinazie, de waterkers en de lente-uitjes in een grote kom. Besprenkel met de vinaigrette en meng goed. Kruid met zwarte peper en zeezout.
-
Afwerking:
-
Werk af met de amandelschilfers, pilipili en sinaasappelzeste.
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Witbier Wijn El Coto Blanco D.O.C. Rioja Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Verwijder de uiteindes van de aspergepunten en de boontjes.
-
Snij de aspergepunten en de peultjes in 2.
-
Schil de sinaasappel met een dunschiller (niet het wit) en snij de schillen in fijne reepjes. Snij de sinaasappel in 2 en pers 1 helft.
-
Pers de halve limoen.
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Knip de blaadjes waterkers van de steeltjes.
-
Bereiding:
-
Kook de boontjes 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Voeg de peultjes en de asperges toe en laat nog 3 min. koken. Giet af en spoel onder koud water. Laat volledig afkoelen.
-
Rooster intussen de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Maak de vinaigrette: meng de olijfolie met het sinaasappelsap, het limoensap, de sesamolie, zwarte peper en zeezout.
-
Doe de afgekoelde groenten samen met de babyspinazie, de waterkers en de lente-uitjes in een grote kom. Besprenkel met de vinaigrette en meng goed. Kruid met zwarte peper en zeezout.
-
Afwerking:
-
Werk af met de amandelschilfers, pilipili en sinaasappelzeste.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Witbier Wijn El Coto Blanco D.O.C. Rioja Spanje