Slaatje van pompoen met krokante pancetta en geitenkaas
Slaatje van pompoen met krokante pancetta en geitenkaas

Slaatje van pompoen met krokante pancetta en geitenkaas

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 309 kcal
Vet 26 g
Verzadigd vet 7.7 g
Koolhydraat 6.8 g
Suiker 5.8 g
Vezel 2.9 g
Eiwit 10.8 g
Zout 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Verwijder de pitten en de draden uit de pompoen en snij in partjes.

  4. Snij de sjalotten in de lengte in 8.

  5. Hak de pecannoten grof.

  6. Bereiding:
  7. Verdeel de pompoen over een bakplaat met bakpapier samen met de partjes sjalot. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Plaats ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Voeg de laatste 10 min. de pancetta toe aan de bakplaat.

  9. Maak intussen de vinaigrette: meng de balsamicoazijn met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout.

  10. Verdeel de pompoen en de sjalotten over de rucola en breng op smaak met de vinaigrette.

  11. Afwerking:
  12. Bestrooi de salade met de gehakte pecannoten en verkruimel er de pancetta over. Werk af met de geitenkaas.

Tip

- Lekker met een stukje gegrilde kip of een gebakken zalmhaasje. - Liever een salade zonder vlees? Laat de pancetta weg en voeg wat extra pecannoten toe.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Verwijder de pitten en de draden uit de pompoen en snij in partjes.

  4. Snij de sjalotten in de lengte in 8.

  5. Hak de pecannoten grof.

  6. Bereiding:
  7. Verdeel de pompoen over een bakplaat met bakpapier samen met de partjes sjalot. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Plaats ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Voeg de laatste 10 min. de pancetta toe aan de bakplaat.

  9. Maak intussen de vinaigrette: meng de balsamicoazijn met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout.

  10. Verdeel de pompoen en de sjalotten over de rucola en breng op smaak met de vinaigrette.

  11. Afwerking:
  12. Bestrooi de salade met de gehakte pecannoten en verkruimel er de pancetta over. Werk af met de geitenkaas.

Tip

- Lekker met een stukje gegrilde kip of een gebakken zalmhaasje. - Liever een salade zonder vlees? Laat de pancetta weg en voeg wat extra pecannoten toe.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 309 kcal
Vet 26 g
Verzadigd vet 7.7 g
Koolhydraat 6.8 g
Suiker 5.8 g
Vezel 2.9 g
Eiwit 10.8 g
Zout 1.3 g

Bekijk het recept digitaal