- Bewaar

- Bewaar
Slaatje van pompoen met krokante pancetta en geitenkaas
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verwijder de pitten en de draden uit de pompoen en snij in partjes.
-
Snij de sjalotten in de lengte in 8.
-
Hak de pecannoten grof.
-
Bereiding:
-
Verdeel de pompoen over een bakplaat met bakpapier samen met de partjes sjalot. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Plaats ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Voeg de laatste 10 min. de pancetta toe aan de bakplaat.
-
Maak intussen de vinaigrette: meng de balsamicoazijn met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout.
-
Verdeel de pompoen en de sjalotten over de rucola en breng op smaak met de vinaigrette.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de salade met de gehakte pecannoten en verkruimel er de pancetta over. Werk af met de geitenkaas.
- Lekker met een stukje gegrilde kip of een gebakken zalmhaasje. - Liever een salade zonder vlees? Laat de pancetta weg en voeg wat extra pecannoten toe.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verwijder de pitten en de draden uit de pompoen en snij in partjes.
-
Snij de sjalotten in de lengte in 8.
-
Hak de pecannoten grof.
-
Bereiding:
-
Verdeel de pompoen over een bakplaat met bakpapier samen met de partjes sjalot. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Plaats ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Voeg de laatste 10 min. de pancetta toe aan de bakplaat.
-
Maak intussen de vinaigrette: meng de balsamicoazijn met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout.
-
Verdeel de pompoen en de sjalotten over de rucola en breng op smaak met de vinaigrette.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de salade met de gehakte pecannoten en verkruimel er de pancetta over. Werk af met de geitenkaas.
- Lekker met een stukje gegrilde kip of een gebakken zalmhaasje. - Liever een salade zonder vlees? Laat de pancetta weg en voeg wat extra pecannoten toe.