- Bewaar

- Bewaar
Slagroomsoesjes met sinaasappel-chocoladesaus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min. + 20 min. in de oven + afkoelen)
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snij de boter in stukjes.
-
Breng 1,5 dl water samen met de stukjes boter en het zout in een kookpot aan de kook. Roer goed tot de boter gesmolten is.
-
Zet het vuur af en voeg de bloem in één keer toe. Roer met een houten lepel tot het deeg als een bal van de bodem van de kookpot loskomt.
-
Neem van het vuur en laat het deeg afkoelen. Het mag nog lichtjes warm zijn.
-
Roer er daarna één voor één de eieren onder tot het deeg glanzend is. Meng na elk ei lang genoeg voor u het volgende toevoegt.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Lepel het deeg in een spuitzak met grote spuitmond en maak hoopjes deeg op de bakplaat. Bak de soezen 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
-
Bereiding:
-
Rasp de sinaasappelschil.
-
Breek de pure chocolade in stukjes en smelt au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Voeg 1/2 dl room toe en meng tot een gladde saus.
-
Voeg de sinaasappelzeste en de cointreau toe en meng goed. Laat de saus lichtjes afkoelen.
-
Klop intussen 2,5 dl room samen met de vanillesuiker op tot slagroom.
-
Snij de aardbeien in kleinere stukjes.
-
Snij een dekseltje uit de afgekoelde soesjes. Vul de soezen met een laagje slagroom en leg er enkele aardbeienstukjes op. Dop de dekseltjes in de chocoladesaus en zet weer op de soezen.
U kan deze soesjes ook vullen met een limoencrème. Klop daarvoor 2 dl room (min. 30 % V.G.) samen met een zakje vanillesuiker op. Voeg de zeste van 1 limoen en 2 eetl. fijngehakte pistachenoten toe. Vul de soesjes en werk af met het sinaasappel-chocoladesausje.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min. + 20 min. in de oven + afkoelen)
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snij de boter in stukjes.
-
Breng 1,5 dl water samen met de stukjes boter en het zout in een kookpot aan de kook. Roer goed tot de boter gesmolten is.
-
Zet het vuur af en voeg de bloem in één keer toe. Roer met een houten lepel tot het deeg als een bal van de bodem van de kookpot loskomt.
-
Neem van het vuur en laat het deeg afkoelen. Het mag nog lichtjes warm zijn.
-
Roer er daarna één voor één de eieren onder tot het deeg glanzend is. Meng na elk ei lang genoeg voor u het volgende toevoegt.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Lepel het deeg in een spuitzak met grote spuitmond en maak hoopjes deeg op de bakplaat. Bak de soezen 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
-
Bereiding:
-
Rasp de sinaasappelschil.
-
Breek de pure chocolade in stukjes en smelt au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Voeg 1/2 dl room toe en meng tot een gladde saus.
-
Voeg de sinaasappelzeste en de cointreau toe en meng goed. Laat de saus lichtjes afkoelen.
-
Klop intussen 2,5 dl room samen met de vanillesuiker op tot slagroom.
-
Snij de aardbeien in kleinere stukjes.
-
Snij een dekseltje uit de afgekoelde soesjes. Vul de soezen met een laagje slagroom en leg er enkele aardbeienstukjes op. Dop de dekseltjes in de chocoladesaus en zet weer op de soezen.
U kan deze soesjes ook vullen met een limoencrème. Klop daarvoor 2 dl room (min. 30 % V.G.) samen met een zakje vanillesuiker op. Voeg de zeste van 1 limoen en 2 eetl. fijngehakte pistachenoten toe. Vul de soesjes en werk af met het sinaasappel-chocoladesausje.