Spaanse empanada's
Spaanse empanada's

Spaanse empanada's

30 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 115 kcal
Vet 8.1 g
Koolhydraat 7.6 g
Eiwit 3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij de serranoham in kleine stukjes. Snipper de sjalot, het knoflook en de gegrilde paprika fijn. Meng met de olijfolie en kruid met peper en zout.

  4. Snij het bladerdeeg in 12 punten en verdeel er de vulling over. Rol telkens tot een croissant.

  5. Klop het ei los en bestrijk er de empanadas mee.

  6. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij de serranoham in kleine stukjes. Snipper de sjalot, het knoflook en de gegrilde paprika fijn. Meng met de olijfolie en kruid met peper en zout.

  4. Snij het bladerdeeg in 12 punten en verdeel er de vulling over. Rol telkens tot een croissant.

  5. Klop het ei los en bestrijk er de empanadas mee.

  6. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 115 kcal
Vet 8.1 g
Koolhydraat 7.6 g
Eiwit 3 g

Bekijk het recept digitaal