- Bewaar

- Bewaar
Spaanse saus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Bereiding:
-
Snipper de ui en het knoflook fijn. Snij de selder in de lengte in 3 en daarna in kleine blokjes. Snij de geschilde wortel in kleine blokjes.
-
Smelt de boter in een kookpot en stoof de fijngesneden groenten, de ui, het knoflook, het laurierblaadje en het takje tijm 5 min. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed.
-
Roer er de bloem goed onder en laat even drogen op het vuur. Voeg de wijn en de bouillon toe. Laat ± 25 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Kruid met peper en zout en verwijder de tijm en het laurierblaadje. Zeef de saus eventueel.
-
Afwerking:
-
Lekker bij geroosterd vlees en gevogelte.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Bereiding:
-
Snipper de ui en het knoflook fijn. Snij de selder in de lengte in 3 en daarna in kleine blokjes. Snij de geschilde wortel in kleine blokjes.
-
Smelt de boter in een kookpot en stoof de fijngesneden groenten, de ui, het knoflook, het laurierblaadje en het takje tijm 5 min. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed.
-
Roer er de bloem goed onder en laat even drogen op het vuur. Voeg de wijn en de bouillon toe. Laat ± 25 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Kruid met peper en zout en verwijder de tijm en het laurierblaadje. Zeef de saus eventueel.
-
Afwerking:
-
Lekker bij geroosterd vlees en gevogelte.