Spaanse saus
Spaanse saus

Spaanse saus

40 min.
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 85 kcal
Vet 4.1 g
Koolhydraat 6.3 g
Eiwit 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Snipper de ui en het knoflook fijn. Snij de selder in de lengte in 3 en daarna in kleine blokjes. Snij de geschilde wortel in kleine blokjes.

  4. Smelt de boter in een kookpot en stoof de fijngesneden groenten, de ui, het knoflook, het laurierblaadje en het takje tijm 5 min. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed.

  5. Roer er de bloem goed onder en laat even drogen op het vuur. Voeg de wijn en de bouillon toe. Laat ± 25 min. sudderen op een zacht vuur.

  6. Kruid met peper en zout en verwijder de tijm en het laurierblaadje. Zeef de saus eventueel.

  7. Afwerking:
  8. Lekker bij geroosterd vlees en gevogelte.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Snipper de ui en het knoflook fijn. Snij de selder in de lengte in 3 en daarna in kleine blokjes. Snij de geschilde wortel in kleine blokjes.

  4. Smelt de boter in een kookpot en stoof de fijngesneden groenten, de ui, het knoflook, het laurierblaadje en het takje tijm 5 min. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed.

  5. Roer er de bloem goed onder en laat even drogen op het vuur. Voeg de wijn en de bouillon toe. Laat ± 25 min. sudderen op een zacht vuur.

  6. Kruid met peper en zout en verwijder de tijm en het laurierblaadje. Zeef de saus eventueel.

  7. Afwerking:
  8. Lekker bij geroosterd vlees en gevogelte.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 85 kcal
Vet 4.1 g
Koolhydraat 6.3 g
Eiwit 1.6 g

Bekijk het recept digitaal