- Bewaar

- Bewaar
Spicy Wodka Ginger- Lime
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Rasp de gember.
-
Kneus het citroengras en snij 2 stengels in fijne ringen.
-
Snij de takjes basilicum los en hou enkele blaadjes apart voor de afwerking.
-
Snij de halve limoen in 4.
-
Maak de gembersiroop: doe de gember, de rietsuiker, 1,5 dl water, het fijngesneden citroengras en de takjes basilicum in een pan. Breng aan de kook en laat 5 min. koken. Haal door een zeef en laat afkoelen.
-
Bereiding:
-
Plet de stukken limoen in een glas. Voeg ijsblokjes, de wodka en 1,5 cl van de afgekoelde gembersiroop toe.
-
Vul aan met het gingerbeer en werk af met de halve stengel citroengras en de apart gehouden basilicumblaadjes.
U kan de gembersiroop 1 à 2 weken in een afgesloten potje bewaren in de koelkast. Of giet de siroop in een vorm voor ijsblokjes. Zo hebt u altijd een paar kleine porties op overschot.
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Rasp de gember.
-
Kneus het citroengras en snij 2 stengels in fijne ringen.
-
Snij de takjes basilicum los en hou enkele blaadjes apart voor de afwerking.
-
Snij de halve limoen in 4.
-
Maak de gembersiroop: doe de gember, de rietsuiker, 1,5 dl water, het fijngesneden citroengras en de takjes basilicum in een pan. Breng aan de kook en laat 5 min. koken. Haal door een zeef en laat afkoelen.
-
Bereiding:
-
Plet de stukken limoen in een glas. Voeg ijsblokjes, de wodka en 1,5 cl van de afgekoelde gembersiroop toe.
-
Vul aan met het gingerbeer en werk af met de halve stengel citroengras en de apart gehouden basilicumblaadjes.
U kan de gembersiroop 1 à 2 weken in een afgesloten potje bewaren in de koelkast. Of giet de siroop in een vorm voor ijsblokjes. Zo hebt u altijd een paar kleine porties op overschot.