Spicy Wodka Ginger- Lime
Spicy Wodka Ginger- Lime

Spicy Wodka Ginger- Lime

5 min.
1 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de gember.

  3. Kneus het citroengras en snij 2 stengels in fijne ringen.

  4. Snij de takjes basilicum los en hou enkele blaadjes apart voor de afwerking.

  5. Snij de halve limoen in 4.

  6. Maak de gembersiroop: doe de gember, de rietsuiker, 1,5 dl water, het fijngesneden citroengras en de takjes basilicum in een pan. Breng aan de kook en laat 5 min. koken. Haal door een zeef en laat afkoelen.

  7. Bereiding:
  8. Plet de stukken limoen in een glas. Voeg ijsblokjes, de wodka en 1,5 cl van de afgekoelde gembersiroop toe.

  9. Vul aan met het gingerbeer en werk af met de halve stengel citroengras en de apart gehouden basilicumblaadjes.

Tip

U kan de gembersiroop 1 à 2 weken in een afgesloten potje bewaren in de koelkast. Of giet de siroop in een vorm voor ijsblokjes. Zo hebt u altijd een paar kleine porties op overschot.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de gember.

  3. Kneus het citroengras en snij 2 stengels in fijne ringen.

  4. Snij de takjes basilicum los en hou enkele blaadjes apart voor de afwerking.

  5. Snij de halve limoen in 4.

  6. Maak de gembersiroop: doe de gember, de rietsuiker, 1,5 dl water, het fijngesneden citroengras en de takjes basilicum in een pan. Breng aan de kook en laat 5 min. koken. Haal door een zeef en laat afkoelen.

  7. Bereiding:
  8. Plet de stukken limoen in een glas. Voeg ijsblokjes, de wodka en 1,5 cl van de afgekoelde gembersiroop toe.

  9. Vul aan met het gingerbeer en werk af met de halve stengel citroengras en de apart gehouden basilicumblaadjes.

Tip

U kan de gembersiroop 1 à 2 weken in een afgesloten potje bewaren in de koelkast. Of giet de siroop in een vorm voor ijsblokjes. Zo hebt u altijd een paar kleine porties op overschot.

Bekijk het recept digitaal