- Bewaar

- Bewaar
Spinazie-artisjokbites
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Laat de artisjokharten uitlekken.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof het knoflook glazig. Voeg de spinazieblaadjes toe en laat slinken. Haal uit de pan en laat afkoelen.
-
Snij intussen het bladerdeeg in 12 stukken van 10 bij 10 cm. Rasp de parmezaan.
-
Hak de afgekoelde spinazie en de artisjokharten grof. Doe in een mengkom en verkruimel er het halve bouillonblokje over. Kruid met peper en zout en meng er 1 eetl. olijfolie onder.
-
Klop de eieren los en voeg toe aan de spinazie. Meng er 200 g geraspte mozzarella, de zure room en de geraspte parmezaan onder.
-
Vet een muffinbakvorm met 12 vormpjes in met de boter. Leg er de stukken bladerdeeg in en druk goed aan. Vul met het spinaziemengsel en werk af met de rest van de geraspte mozzarella.
-
Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer lauw of koud.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Laat de artisjokharten uitlekken.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof het knoflook glazig. Voeg de spinazieblaadjes toe en laat slinken. Haal uit de pan en laat afkoelen.
-
Snij intussen het bladerdeeg in 12 stukken van 10 bij 10 cm. Rasp de parmezaan.
-
Hak de afgekoelde spinazie en de artisjokharten grof. Doe in een mengkom en verkruimel er het halve bouillonblokje over. Kruid met peper en zout en meng er 1 eetl. olijfolie onder.
-
Klop de eieren los en voeg toe aan de spinazie. Meng er 200 g geraspte mozzarella, de zure room en de geraspte parmezaan onder.
-
Vet een muffinbakvorm met 12 vormpjes in met de boter. Leg er de stukken bladerdeeg in en druk goed aan. Vul met het spinaziemengsel en werk af met de rest van de geraspte mozzarella.
-
Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer lauw of koud.