Spruitenprikkertjes met bacon
Spruitenprikkertjes met bacon

Spruitenprikkertjes met bacon

25 min.
Aperitiefhapje
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 50 kcal
Vet 3.5 g
Koolhydraat 0.6 g
Eiwit 3.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij de voetjes van de spruiten en maak de blaadjes van 2 spruiten los. Kook 10 spruiten 10 à 12 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste minuut de spruitenblaadjes toe. Giet af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken en afkoelen.

  4. Kruid de geraspte kaas met de nootmuskaat en pepermix.

  5. Verstuif wat olijfolie over elk spruitje, rol ze door de gekruide parmezaan en wikkel in een sneetje bacon.

  6. Leg op een bakplaat met bakpapier en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Steek telkens 1 spruitje en enkele spruitenblaadjes op 10 cocktailprikkers.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij de voetjes van de spruiten en maak de blaadjes van 2 spruiten los. Kook 10 spruiten 10 à 12 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste minuut de spruitenblaadjes toe. Giet af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken en afkoelen.

  4. Kruid de geraspte kaas met de nootmuskaat en pepermix.

  5. Verstuif wat olijfolie over elk spruitje, rol ze door de gekruide parmezaan en wikkel in een sneetje bacon.

  6. Leg op een bakplaat met bakpapier en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Steek telkens 1 spruitje en enkele spruitenblaadjes op 10 cocktailprikkers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 50 kcal
Vet 3.5 g
Koolhydraat 0.6 g
Eiwit 3.8 g

Bekijk het recept digitaal