Staartvis in kerrie-groentestoofsel
Staartvis in kerrie-groentestoofsel

Staartvis in kerrie-groentestoofsel

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 383 kcal
Vet 16.5 g
Koolhydraat 15.5 g
Eiwit 43.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de staartvis oppervlakkig ontdooien (5 min. op ontdooistand in de microgolfoven).

  4. Snij grote stukken in kleinere porties.

  5. Meng in een diep bord bloem met paprikapoeder, kerrie, peper en zout.

  6. Bereiding:
  7. Dep de stukken staartvis droog met keukenpapier en wentel ze zorgvuldig in het bloem-kruidenmengsel.

  8. Laat de boter smelten in een ruime kookpan en bak er de stukken vis (op een niet te hoog vuur) aan beide zijden mooi goudbruin in.

  9. Voeg de diepgevroren wortelen en sperzieboontjes toe, de visbouillon en de room. Breng aan de kook en laat afgedekt gedurende 25 min. sudderen.

  10. Bind dan de saus met instantsausbinder en laat nog even goed doorkoken.

  11. Afwerking:
  12. Dien op met pilafrijst of natuuraardappelen (kies voor een vastkokende soort zoals Nicola of Charlotte).

Tip

Pilafrijst Stoof een fijngesneden sjalotje in een weinig boter. Voeg anderhalve kop langekorrelrijst toe en roer om. Giet er 3 koppen water bij en kruid met peper en zout. Laat gedurende 20 min. gaar worden. Tip Tot stap drie kunt u dit gerecht ook op voorhand bereiden.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de staartvis oppervlakkig ontdooien (5 min. op ontdooistand in de microgolfoven).

  4. Snij grote stukken in kleinere porties.

  5. Meng in een diep bord bloem met paprikapoeder, kerrie, peper en zout.

  6. Bereiding:
  7. Dep de stukken staartvis droog met keukenpapier en wentel ze zorgvuldig in het bloem-kruidenmengsel.

  8. Laat de boter smelten in een ruime kookpan en bak er de stukken vis (op een niet te hoog vuur) aan beide zijden mooi goudbruin in.

  9. Voeg de diepgevroren wortelen en sperzieboontjes toe, de visbouillon en de room. Breng aan de kook en laat afgedekt gedurende 25 min. sudderen.

  10. Bind dan de saus met instantsausbinder en laat nog even goed doorkoken.

  11. Afwerking:
  12. Dien op met pilafrijst of natuuraardappelen (kies voor een vastkokende soort zoals Nicola of Charlotte).

Tip

Pilafrijst Stoof een fijngesneden sjalotje in een weinig boter. Voeg anderhalve kop langekorrelrijst toe en roer om. Giet er 3 koppen water bij en kruid met peper en zout. Laat gedurende 20 min. gaar worden. Tip Tot stap drie kunt u dit gerecht ook op voorhand bereiden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 383 kcal
Vet 16.5 g
Koolhydraat 15.5 g
Eiwit 43.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Bourgogne blanc 'Les Cailloux' A.C. Bourgogne Zeer fijne, droge witte wijn van de chardonnay-druif, met delicaat boeket en pittige smaak. Koel schenken. Wijn Las Casas del Toqui Chardonnay Chili Dit wijngoed wordt beheerd door een oude familie van Chileense wijnbouwers en de Franse eigenaars van Château Larose-Trintaudon (Haut-Médoc). Droge witte wijn, krachtig en aromatisch (citrusfruit, toast). Mondvullende smaak die lang aanhoudt.

Bekijk het recept digitaal