Staartvispakketjes met mosterdsaus en flower sprouts
Staartvispakketjes met mosterdsaus en flower sprouts

Staartvispakketjes met mosterdsaus en flower sprouts

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 411 kcal
Vet 24.7 g
Koolhydraat 8.2 g
Eiwit 35.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de staartvisfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier. Snij in 4 gelijke stukken en wikkel elk stuk in 2 sneetjes gerookt spek.

  4. Maak een kruisvormige inkeping in het voetje van de flower sprouts. Kook de minikooltjes 3 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud water.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de staartvispakketjes aan alle kanten goudbruin. Zet het vuur lager en laat nog 15 min. verder garen.

  8. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het fijn- gesnipperde knoflook glazig. Voeg de flower sprouts toe en laat stoven tot ze warm zijn. Kruid met peper en zout.

  9. Haal de stukken vis uit de pan en hou warm. Blus de pan met de room en roer er de mosterd onder. Kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. erdeel de flowers sprouts over de borden en schik er een stuk staartvis naast. Lepel de saus rond de vis.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de staartvisfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier. Snij in 4 gelijke stukken en wikkel elk stuk in 2 sneetjes gerookt spek.

  4. Maak een kruisvormige inkeping in het voetje van de flower sprouts. Kook de minikooltjes 3 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud water.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de staartvispakketjes aan alle kanten goudbruin. Zet het vuur lager en laat nog 15 min. verder garen.

  8. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het fijn- gesnipperde knoflook glazig. Voeg de flower sprouts toe en laat stoven tot ze warm zijn. Kruid met peper en zout.

  9. Haal de stukken vis uit de pan en hou warm. Blus de pan met de room en roer er de mosterd onder. Kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. erdeel de flowers sprouts over de borden en schik er een stuk staartvis naast. Lepel de saus rond de vis.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 411 kcal
Vet 24.7 g
Koolhydraat 8.2 g
Eiwit 35.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Delirium Tremens Speciaalbier

Bekijk het recept digitaal