Stromboli met broccoli en mozzarella
Stromboli met broccoli en mozzarella

Stromboli met broccoli en mozzarella

45 min.
Aperitiefhapje
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 259 kcal
Vet 11.6 g
Verzadigd vet 4.6 g
Koolhydraat 23.8 g
Suiker 3.8 g
Vezel 3.4 g
Eiwit 13.3 g
Zout 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hak de broccoli grof.

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Snij de puntpaprika in de lengte in 4 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in reepjes.

  5. Snij de uitgelekte olijven in ringetjes.

  6. Snipper de peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Rol het pizzadeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Laat in het midden van het deeg 10 cm vrij en snij het deeg aan weerskanten om de 2 cm horizontaal door.

  10. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de paprika en de broccoli toe en laat 5 min. stoven.

  11. Hou 2 eetl. geraspte mozzarella opzij voor de afwerking en strooi de rest over het midden van het deeg. Lepel er de passata over en kruid met zwarte peper, zout en de Italiaanse kruiden. Verdeel er de gestoofde groenten en de olijven over.

  12. Klop het ei los. Vouw de deegstroken aan de zijkanten kruiselings over elkaar en bestrijk met het losgeklopte ei. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie en de rest van de kaas.

  13. Zet 10 à 12 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en snij in 6 stukken.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hak de broccoli grof.

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Snij de puntpaprika in de lengte in 4 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in reepjes.

  5. Snij de uitgelekte olijven in ringetjes.

  6. Snipper de peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Rol het pizzadeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Laat in het midden van het deeg 10 cm vrij en snij het deeg aan weerskanten om de 2 cm horizontaal door.

  10. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de paprika en de broccoli toe en laat 5 min. stoven.

  11. Hou 2 eetl. geraspte mozzarella opzij voor de afwerking en strooi de rest over het midden van het deeg. Lepel er de passata over en kruid met zwarte peper, zout en de Italiaanse kruiden. Verdeel er de gestoofde groenten en de olijven over.

  12. Klop het ei los. Vouw de deegstroken aan de zijkanten kruiselings over elkaar en bestrijk met het losgeklopte ei. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie en de rest van de kaas.

  13. Zet 10 à 12 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en snij in 6 stukken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 259 kcal
Vet 11.6 g
Verzadigd vet 4.6 g
Koolhydraat 23.8 g
Suiker 3.8 g
Vezel 3.4 g
Eiwit 13.3 g
Zout 1.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Vedett Extra Blond Wijn Laudum Nature Tempranillo - D.O. Alicante - Spanje

Bekijk het recept digitaal