Suikertaart met appeltjes
Suikertaart met appeltjes

Suikertaart met appeltjes

50 min.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 288 kcal
Vet 10.7 g
Koolhydraat 44.1 g
Eiwit 3.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de appelen en snij ze in kleine partjes.

  4. Klop de room stevig op.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit in een taartvorm (Ø ± 24 cm). Prik er enkele keren in met een vork.

  8. Klop 2 eieren en 1 eidooier samen met de suiker op tot een stevige massa. Roer er de opgeklopte room onder.

  9. Leg de partjes appel dakpansgewijs op de deegbodem.

  10. Giet het suikermengsel over de appelen en bak de taart 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Haal de taartvorm uit de oven en laat de taart even rusten in de vorm. Haal ze uit de vorm en laat volledig afkoelen.

  12. Afwerking:
  13. Snij de taart in punten.

Tip

Zet de taart vlak voor het opdienen nog even in de koelkast, want koud smaakt ze nog beter.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de appelen en snij ze in kleine partjes.

  4. Klop de room stevig op.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit in een taartvorm (Ø ± 24 cm). Prik er enkele keren in met een vork.

  8. Klop 2 eieren en 1 eidooier samen met de suiker op tot een stevige massa. Roer er de opgeklopte room onder.

  9. Leg de partjes appel dakpansgewijs op de deegbodem.

  10. Giet het suikermengsel over de appelen en bak de taart 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Haal de taartvorm uit de oven en laat de taart even rusten in de vorm. Haal ze uit de vorm en laat volledig afkoelen.

  12. Afwerking:
  13. Snij de taart in punten.

Tip

Zet de taart vlak voor het opdienen nog even in de koelkast, want koud smaakt ze nog beter.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 288 kcal
Vet 10.7 g
Koolhydraat 44.1 g
Eiwit 3.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier . Wijn .

Bekijk het recept digitaal