Tarte tatin van sinaasappel en verse vijgen
Tarte tatin van sinaasappel en verse vijgen

Tarte tatin van sinaasappel en verse vijgen

1 u.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 372 kcal
Vet 18 g
Koolhydraat 46.8 g
Eiwit 6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de vijgen in schijven.

  3. Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snij het vruchtvlees van tussen de vliesjes. Doe dit boven een kom en vang het sap op.

  4. Bereiding:
  5. Doe de suiker in een steelpannetje, samen met 3 eetl. sap van de sinaasappelen. Laat op een zacht vuurtje kleuren gedurende ± 10 min. De suiker moet helemaal gesmolten zijn en lichtjes bruin kleuren (karamelliseren).

  6. Beboter een vuurvaste taartschotel en leg er de vijgen en het vruchtvlees van de sinaasappelen in. Overgiet met de gesmolten suiker.

  7. Rol het bladerdeeg uit en leg op het fruit. Druk het deeg goed aan en duw de randen naar binnen. Prik er een paar keer in met een vork, zodat het niet begint te zwellen bij het bakken. Schuif in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende 30 min.

  8. Haal uit de oven en plaats een taartvorm op het deeg. Draai de taart in één beweging om, zodat de sinaasappelen en de vijgen bovenaan liggen. Bestrooi de taart met de amandelschilfers.

  9. Afwerking:
  10. Snij in punten en serveer koud of warm met een bolletje ijs.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de vijgen in schijven.

  3. Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snij het vruchtvlees van tussen de vliesjes. Doe dit boven een kom en vang het sap op.

  4. Bereiding:
  5. Doe de suiker in een steelpannetje, samen met 3 eetl. sap van de sinaasappelen. Laat op een zacht vuurtje kleuren gedurende ± 10 min. De suiker moet helemaal gesmolten zijn en lichtjes bruin kleuren (karamelliseren).

  6. Beboter een vuurvaste taartschotel en leg er de vijgen en het vruchtvlees van de sinaasappelen in. Overgiet met de gesmolten suiker.

  7. Rol het bladerdeeg uit en leg op het fruit. Druk het deeg goed aan en duw de randen naar binnen. Prik er een paar keer in met een vork, zodat het niet begint te zwellen bij het bakken. Schuif in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende 30 min.

  8. Haal uit de oven en plaats een taartvorm op het deeg. Draai de taart in één beweging om, zodat de sinaasappelen en de vijgen bovenaan liggen. Bestrooi de taart met de amandelschilfers.

  9. Afwerking:
  10. Snij in punten en serveer koud of warm met een bolletje ijs.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 372 kcal
Vet 18 g
Koolhydraat 46.8 g
Eiwit 6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Muscat de Rivesaltes A.C. Croix-Milhas Wijn Zoete witte wijn, gemaakt van muskaatdruiven. Na het mooie boeket krijgt u een zachte en verfijnde smaak met wat kruidigheid.

Bekijk het recept digitaal